maanantai 19. toukokuuta 2014

Sekään ei sitten mennyt putkeen...

....sanoi lääkäri kierrolla tarkoittaen lauantaista subklaavin vaihtoa. Toimenpiteen tehnyt ja keuhkokuvan tutkinut anestesialääkäri oli kuulemma arvellut, että olen saanut pienehkön ilmarinnan toimenpidettä tehtäessä. Ilmarinta, mikäköhän se on? Sanan olen kyllä kuullut.

 Lisäys klo 17.30  Kävin sitten uudelleen keuhkokuvissa ja ilmarinta siellä kuulemma näkyy. Subklaavin vaihdossa on lääkärin työväline osunut virheellisesti keuhkoon. Keskiviikkona pitää mennä vielä kolmannen kerran kuvattavaksi. Voisko joku välillä onnistuakin?!   

mervi

7 kommenttia:

 1. Ei voi olla totta! Olis jo todellakin aika, että alkais jokin onnistumaan!
  -anja-

  VastaaPoista
 2. Eikä... :( Mutta jos kolmas kerta toden sanoisi eli tuleva lonkkaleikkauksesi menisi sitten oikein nappiin! Toivotaan ja uskotaan todellakin näin!

  VastaaPoista
 3. Voimia Sinulle näihin koettelemuksiin..

  VastaaPoista
 4. Uuuh. En ole viestitellyt vähään aikaan mitään, vaikka olenkin lukenut. Ei voi olla totta, on ainoa mikä tulee mieleeni.
  Sanoisin, että sairaalan henkilökunnan olisi hyvä lukea nämä postauksesi, jotta heille syntyisi kokonaiskuva tapauksesta, jollaista ei pitäisi olla olemassa. Jokaikisellä olisi petrattavaa tekemisissään. Jo riittää!!! Nyt asiat kuntoon ja sassiin!
  Koita kestää! Tee kantelu potilasasiamiehelle. Jonkun on oltava vastuussa näistäkin ohareista.

  VastaaPoista
 5. Voi ei, aina jotain lisäkoettelemusta! Minä olen samaa mieltä kuin Merja edellä ja hyvä että kirjoitat päiväkirjan tapaan tuntemuksesi ja kokemuksesi. Jonkun olisi todella jo otettava vastuu!!! Olen laittanut sinulle joskus viestiä sähköpostiin ja seuraan kuten moni muukin. Toivon pätevää osaavuutta ympärillesi, löytyy se mistä tahansa!
  -Marja-

  VastaaPoista
 6. Tiedän, että jotkut hoitajat käyvätkin täällä blogiani lukemassa, olenhan siitä heille kertonutkin. Toisaalta, ei näissä jutuissa heille mitään uutta ole, tietävät kyllä nämäkin tapahtumat. Itselläni on niin huono muisti, että sitä varten pitää aina heti kirjoittaa muistiin asiat. Totta on, että tällä reissulla on muutama ihan hoitovirhekin tapahtunut, vaikka jokapäiväiseen hoitoon olen enemmän kuin tyytyväinen. Edellinen potilasvahinkoilmoitus on juuri tässä odottamassa täyttämistä. Se, mistä jo myönteisen päätöksen sainkin.

  VastaaPoista
 7. Jotenkin minulta on mennyt luottamus tuota sairaalaa ja sen paikallista keskussairaalayksikköä kohtaan. Niin monta epäonnistunutta tapahtumaa on sattunut omaisilleni ja itsellekin näiden seitsemän vuoden aikana, jolloin olen joutunut sen palveluksia lähes jatkuvasti käyttämään. On aika välinpitämätöntä toimintaa eikä potilasta kunnella ja oteta vakavasti. Näin ei kuitenkaan ihan koko henkilökunta toimi. Tk:ssakin saa käydä saman vaivan takia useammin, vasta kun joutuu menemään ensiapuun, jotain tapahtuu. Ymmärrän senkin, että osittain johtuu noista jatkuvista säästötoimenpiteistä, lomautuksista ja leikkauksista. Mutta kalliimmaksi vain tulee, kun sama toimenpide toistetaan ja toistetaan. Myöskin nyt olen huomannut, että TYKS:n puoli on lähes tyhjillään, siellä saa jopa yksityishuoneen. Tk:n vuodeosastolla taas ollaan kuin sillit suolassa, ei mahdu sänkyjen välissä kulkemaan ja todellakaan ei mitään yksityisyyttä ole. Nytkin minun nuorehko omaiseni sairastaa siellä todella vakavaa sairautta, mutta vain satunnaisesti hoitohenkilökunta käy hänen luonaan, vaikka vaatisi jatkuvaa silmälläpitoa.

  Poista, Mervi, tämä kommentti, jos vaikuttaa asiattomalta. En vain voi olla ilmaisematta omia kokemuksiani.

  Paljon voimia ja jaksamista sinulle. Tunnen todella syvää myötätuntoa kärsimyksiesi vuoksi.Toivottavasti saat pian hyvän hoidon ja pääset sieltä kotiin.

  terveisin eräs omainen

  VastaaPoista