tiistai 27. toukokuuta 2014

Unohduksissa ollut käsityö

Viime postauksessa kerroin innostuneeni - vaikkakin laimeahkosti - vanhasta käsityöstä, joka on jäänyt keskeneräiseksi. Noh, sitä keskeneräistä työtä ei löytynyt, mutta onnekseni sentään yksi pala malliksi. Ja tarvittava materiaali.


Materiaalina tässä on käytetty vanhaa villaduffeliani ja villalankojen jämiä. 
Kuka tietää, mistä tässä on kysymys? Mikä tällaisista paloista muodostuu?

Ihmisen on kiva tietää, että joku kaipaa! Siksi ilahduin taas kommentista, jossa kyseltiin, mitä kuuluu, kun kolmeen päivään en ole kirjoittanut mitään. Olen siis kotiutunut sairaalasta, jossa vietin tasan yhdeksän viikkoa. Eipä se hääviä ole yksin olla kotonakaan, kun ei oikein mitään voi tehdä. Tämän päivän olen lähes kokonaan nukkunut, ensin 11 tuntia yöunia ja aina kun aloin jotain telkkarista katsella, tuli uni. Saas nähdä mikä on ensi yö? Mieheni tekee pitkää työpäivää Turussa, käy kotona kääntymässä ja ruokaa laittamassa ja lähtee illaksi "talolle" remonttihommiin. 

Kyllä minä tästä vielä reipastun, jahka totun kotona olemiseen. Noita palasia alan leikata ja sitten koristella.

Mervi

33 kommenttia:

 1. Kiva kuulla, että olet kotiutunut! Arvaan, että teet silmälasikoteloita.

  VastaaPoista
 2. Kyllä kotona mielikin virkistyy ja voimat palaa. Arvaan: kassin kiinnitysläppä.

  VastaaPoista
 3. Veikkaan käsityöstäsi tulevan matto. Itsekin suunnittelen joskus tekeväni vanhoista villakangastakeistani maton. Hienoa, että bakteeri saatiin taltutettua ja pääsit kotiin keräämään voimia ennen seuraavaa koitosta. Nukkuminen kotona on stressittömämpää kuin sairaalassa, rankka sairastaminen nyt vaan vaatii verojaan nukkumisella. Paranemista toivoo Paula

  VastaaPoista
 4. Voimia sinulle kuntoutumiseen uuteen leikkaukseen. On varmaan päivät pitkiä ihmiselle joka on aina tottunut touhuamaan. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 5. Minä tiedän, koska olen sen sinun vanhan työn nähnyt museossa! Onnea ja jaksamista käsityönkin parissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja muistatkin vielä, hyvähyvä! Siltä reissulta se työ onkin jäänyt johonkin epäoleelliseen paikkaan. Mutta ehkä tässä muuttohässäkässä löytyy...

   Poista
 6. Hei Mervi, veikkaan mattoa! En muista missä lastenlaulussa oli sellainen kohta kuin "uni lääle paras on...." ja varmaankin se pitää paikkansa. Elimistösi (kroppasi) tarvitsee lepoa ja unta, toipuakseen bakteerin aiheuttamasta taistelustasi. Milloin sinulla on se lonkkaoperaatio?
  Jaksamista toivottelee Tarja Torniosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se on, paitsi että liika on liikaa. Nyt ei tullutkaan enää illalla unta, kun olen päivällä nukkunut - pitää siis keksiä muuta ajankulua.

   Poista
  2. Uusintalonkkaleikkaus määrättiin alunperin 5.6. mutta ilmeisesti se siirtyy, koska implantti tuskin on saapunut Belgiasta Suomeen siihen mennessä. Kukaan ei ole ilmoittanut mitään, joten jatkan jo oppimaani odottelua

   Poista
 7. Minulle tuli mieleen ensimmäisenä paanukatto, mutta tuskinpa sentään ;)) Mukava, että olet päässyt jo kotiin. Ja toivotan pikaista toipumista, että pääsisit siihen oikeaan remppaan mukaan.

  VastaaPoista
 8. Jonkinlaista seinä vaatetta taidat rakennella noista palasista.
  varmasti aika on pitkää, mutta koti on aina koti eikös vain:))
  Jaksamista ja iloista mieltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikään ei estä sitä pitämästä myös seinällä.

   Poista
 9. Kommenttien ja sivujen näyttöjen määrästä päätellen - kyllä Sinua kaivataan!
  -anja-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla sinusta! Olisin arvannut, että kännykkäkotelo, mutta kun mainitsit jotain yhdistelystä...
   Meilläpäin on sää ihan todella kolea ja vettä vihmoo, joten sisähommiksi on mennyt täälläkin. Lankakeriä jo hypistelin, mutta vielä ei inspiraatio iskenyt!

   terveisin
   Terja

   Poista
  2. OLenkin jo tainnut kertoa, että nämä "sairaalajutut" ovat keränneet kaikkein eniten lukijoita. 500 - 1000 lukijaa joka päivä.

   Poista
 10. Hei! Mukava lukea kuulumisiasi. Keho tarvitsee paljon lepoa tervehtyäkseen, joten ei kumma että nukuttaa. Kehoa kuunnellen se on nyt mentävä. Kovin näyttää kengänkorkokirjonnalta tuo lappu, mutta mitä siitä tulee? Ehkäpä tyyny.

  VastaaPoista
 11. Ihana matto tulossa! Muutama vuosi sitten oli Taito-keskuksissa mahdollisuus osallistua yhteisprojektiin, jossa sai tehdä paloja yhteiseen mattoon. Muutaman kävin tekemässä ja ajattelin että joskus myöhemmin ehkä jonkinlaisen pikkumaton tekisin itsellenikin. Olin kuitenkin unohtanut koko jutun, kunnes näin tuon työsi. :)

  VastaaPoista
 12. Taidokasta kirjailua. Mattoa olisin itsekin veikannut.

  VastaaPoista
 13. Tuolaisista paloista tehdään Taitokeskuksissa mattoja.

  VastaaPoista
 14. Ihanaa kun olet päässyt kotiin :) Ja käsityön äärelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asialla on puolensa ja puolensa. Ajankulumiseksi on pakotettava itsensä jotain harrastamaan, vaikka sitten aivan hyödytöntäkin.

   Poista
  2. Niin se kannattaakin... Mun on helppo sanoa, koska itsekin pyörittelen liikaa tätä lonkka-asiaa väkisinkin, mutta on kuitenkin tosi tärkeää jos voi ja saa siirrettyä ajatuksiaan jonnekin muualle. Oli se sit mitä vaan. Mulla auttaa, jos pääsen maalaamaan tai laulamaan karaokea. Harmi vaan, että on vielä ollut tosi vähän energiaa maalaamiseen... Nukun aika huonosti kun herään vähänkin jalan liikutteluun, niin mullakin menee myös paljon aikaa myös esim. päiväuniin. Ja sellaiseen oleiluun vaan, koska päivittäiset jumpatkin, joita teen hammasta purren kivun kanssa, uuvuttavat tosi paljon.

   Poista
 15. Heips! Kuvaa saa käyttää joo ja hakusanoilla klackmatta tai lappmatta löytyy netistä jotain. Ilmeisesti tekniikkaa on käytetty enemmän ruotsinkielisillä alueilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa että mainitsit tämän! Kuvia ja ideoita löytyi vaikka kuinka paljon...kiitos!

   Poista