tiistai 26. kesäkuuta 2012

Tyyntä myrskyn edellä?

Tänään oli toooosi hiljainen päivä putiikissa, krooohhhh-pyyyyh!
Yleensä tiistaina on täysi hässäkkä päällä heti aamusta, kun on ollut viikonloppu ja maanantainakin ovet kiinni. Mutta ei tänään.

Meinasi tulla unikin jossain vaiheessa, mutta sitten tuli mielenkiintoinen asiakas. Hän toi näytille vanhan kangasrullan, jonka oli saanut käsiinsä jostain kuolinpesästä. Vaikka minusta kangas vaikuttikin hiukan keinokuituiselta, se onkin pellavaa tai ainakin puolipellavaa. Harvoin olen niin erehtynyt kankaasta. Hmmmm.

No, kangas on kuulemma tarkoitettu kansallispuvun puseroon, mutta naapurikunnan kansallispukunaiset olivat kertoneet, että tuo kangas ei ole nykyisin käytettyä - joka on kuulemma valkoisempaa. Soitin tuntemalleni "asiantuntijalle" ja hän kertoi, että kansallispukuihin käytetään joka paikassa samaa valkoista puserokangasta. Tämä rouva lupasi tulla huomenna katsomaan kangasta, hinnasto mukanaan.

Nyt pitäisi löytää joku, joka tunnistaa kankaan ja tietää siitä enemmän. Muistan lukijoistani jonkun kommentoineen käsitöiden arvostusasiaa ja kertoneen tekevänsä kansallispukuja. Luetko tätä ja osaatko näkemättä kertoa jotain kansallispukujen puserokankaasta?

Tällainen piristysruiske nuupahtamisen hetkelle. Iltapäivä menikin eloisammin, kun aloin virkata TAAS pyöreää mattoa - taidan sittenkin innostua niistä? Valitsin putiikista kuteen, jota ei ehkä muuhun työhön kukaan valitse, siis vaalean violetin. Kude tuntui sopivan mainiosti työhön.Haluaako joku violetin maton?

Meillä myydään sydämiä myös metallisina

Ensi tiistaina asiat Pellavasydämessä onkin toisin.
Salaisuus se ei ole, mutta kerrottakoon vasta myöhemmin.
Mervi

3 kommenttia:

  1. Ota yhteyttä Sojaan:
    http://soja.blogit.fi/

    VastaaPoista
  2. Vinkkasin blogistasi Facebookissa Käsityöneuvontaa-ryhmässä. Toivottavasti ei haittaa ? Siellä joku kyseli neuvoja verotuksesta sun muusta ja minusta sinä olet selittänyt niitä asioita niin hyvin ja asiantuntevasti.

    VastaaPoista