lauantai 2. kesäkuuta 2012

Yrittäjä tarvitsee pakettiauton

Koska olen invalidi, saan autostani autoveronpalautusta. Auton ostohinta on siis hiukkasen halvempi. Aikoinaan verovähennyksen sai vain uuteen autoon, joten minäkin pääsin "käsiksi" uuteen. Sittemmin olen vaihtanut autoa noin kolmen vuoden välein (siinä ajassa vero vanhenee).

Auton osto on vaikeaa, siis se valitseminen. Autosta sinänsä en ymmärrä juuri muuta kuin sen värin. Kaikkein tärkeintä autossani on se, että sinne on vaivaton mennä ja helppo istua. Niitä autoja ei olekaan montaa! Nykyinen autoni on ollut aikas hyvä valinta. Vieläkin autoon istuutuminen on aikamoinen sirkustemppu, mutta ei kuitenkaan mahdoton tehtävä.

Nissan Note
Vaikka tämä kauppakassini onkin ulkoa pieni auto, se on sisältä iso - näinhän autoja mainostetaan!
Yleensä aina autoni on täyteen pakattu, mutta aika harvoin siellä onkaan minun lisäkseni ketään muuta. Takatilaan mahtuu tavaraa ja isojakin huonekaluja. Kierrätyskeskuksen pojat joskus katsovat minua hitaasti, kun pyydän niitä nostamaan jonkun ison jutun autooni. Nyökyttelen vaan päätäni ja sanon, että "kyllä se mahtuu!"

Tällä viikolla kävin kangastukussa ja nyt on auton perä ahdettu täyteen matonkudepaketteja. Mikäli vanhat merkit paikkansa pitävät, ne ovat siellä "säilytyksessä" ja kauan....
tällaiselta näyttää Noten peräpää sisältä...  

Tuo tilkkulaatikko on ollut autossa jo monta viikkoa, ensin penkillä, mutta sittemmin pudonnut jalkatilaan. Aina en edes muista, mistä tavarat on tulossa ja minne menossa....

Muutama päivä sitten mieheni kuskasi taas kerran autollisen kangaspakkoja kotiin ja huokasi: "Kyllä sun tarttis saada isompi liiketila". Mitä ihmettä, miksei se tykkää kangasrullista ruokailuhuoneessa?

Onnekseni minulla on hyvä mies. Aarre.
Mervi

4 kommenttia:

 1. Ihana kirjoitus!
  Ja ihana blogi!

  Note'sta on mullakin se kokemus, että on ihan tavattoman näppärä - myös itse olen sen kanssa kalusteen jos toisenkin aikanaan ja kummasti ne melko isotkin kalusteet sinne sujahti :)

  t. Elina, jonka mies on jo hyväksynyt olohuoneen nurkkaan pesiytyneen nurkkauksen Täynnä vaikka mitä... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos kehuista! Notekin ihan hymyilee, kun hänetkin on huomattu...

   Poista
 2. Kananttaa todeta miehelle, että "onneksi et raahaa niitä pakkoja viereesi yöksi"...... ;O) Parempi siis siellä ruokailuhuoneessa..... ;O)
  Nissan on kyllä TOSI TILAVA autona. Itsellä On Primera, sellainen Hatchback,eli ei edes farkku ja sillä on raahattu ties mitä. Aikoinaan kun ostin sen ja ajoin parkkikselle naapurin farkun viereen,oli poikani kummisaan ja totesi, että "äiti..täähän on pidempi kun naapurin farmari"... ;O)
  180 senttiset vitriiniosat oon kuljettanut kevyesti Loimaan Jyskistä..Sillon myyjäpoika tosin vähän katseli minuun hitaasti,että mahtuuko, muutta minähän tiesin,että MAHTUU..kahden vitriini kaapin osat ei tehneet tiukkaakaan. Tolla on neljän vuoden aikana tehty 5 muuttoa ja olenkin miettinyt, että mitä niistä olis tullut ilman mun Primadonnaa..... ;O) Se on oikea tilaihme!

  VastaaPoista
 3. Tiedätkö, tämä tarina ei kertonut, mitä makuuhuoneessa on...mitä on oven takana, sängyn alla...

  Mutta kyllä, aina pitää tarkistaa, mitä autolla saa kuskattua. Aikoinaan piti tarkistaa että saako lastenvaunut nostettua takaloosteriin.

  VastaaPoista