torstai 12. huhtikuuta 2012

Saunatakista pussukka

Muutama lukija on tullut tässä pienen ajan sisällä mukaan piiriin. Tervetuloa! Olin ajatellut järjestää arvonnan, kun 50 täyttyy, mutta se on jo ollut ja mennyt, joten siirretään tavoitetta eteenpäin. Arvonta koittaa, kun 60 lukijaa on täynnä. Palkinto ei olekaan tällä kertaa itse valmistamani, vaan jonkun "myyjistäni" eli käsityöläisistä, joiden tuotteita Pellavasydämessä on myynnissä.

 Järjestin käsityökirjastoani ja silmät osuivat tilkkutyö-kirjasarjaan.
Näissä kirjoissa on aika monenlaisia pussukoita ja päätin kokeilla yhtä mallia saunatakkikankaaseen.Välittämättä tilkkutyöosuudesta ja siitä, etten ohjeen kaikkia kohtia ymmärtänyt, tein oman versioni. Mielestäni tässä mallissa vetoketjun kiinnitys on helppo.
Tarvikkeet:
päällikangas kierrätyskeskuksesta löytyneestä saunatakista
vuorikangas tilkkukopasta
pitsi (jota en loppujen lopuksi käyttänytkään) 
nappivaihtoehtoja
vetoketju, joka on pitkä takkiketju, mutta koska minulla on näitä kassikaupalla, voin surematta pistää poikki.
valkoiset kaitaleet vetoketjun reunaan on vanhasta pyyheliinasta tai tyynyliinasta, tilkkukopasta.

Vuorin ompeleminen vetoketjun kohdasta oli helppoa, mutta kun en ajatellut työtä loppuun asti, tenkkapoo tuli noiden pussukan päiden kanssa. Ompelin vuorin ja päällikappaleen samassa, joten nyt pussukan sisällä on ommel näkyvissä (eikä siis vuorin sisällä) Tämä päätyommel on tosi paksu, sillä siinä on vastalaskos ja kangas monin kerroin ja vielä vetoketjukin. Onkohan mahdollista ommella tämä niin, että tuo ommel jäisi vuorin sisälle. Pitää miettiä...

Olen tyytyväinen pussukkaan. Se näyttää käyttökelpoiselta, koska on tilava ja laskos antaa siihen lisää leveyttä. 


Alapuolelta

Ompelin nuo napit paksulla juuri sopivan värisellä puuvillalangalla ja tuli mieleen, että olisipa kiva kirjailla valkoiseen kaitaleeseen jotain. Mutta ei, enhän minä. Ei löytynyt tarpeeksi mielikuvitusta eikä kärsivällisyyttä. Kaikki - varsinkin tällaiset ensimmäiset prototyypit - pitää saada äkkiä valmiiksi.


Mitähän lopusta saunatakkikankaasta tekisi, ehkä isomman pussukan?

2 kommenttia: