keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Käsitöitä sairaalassa

Olen saanut paljon aikaiseksi maattuani viikon verran sairaalassa. Jo matkalla tein tätä kauluria. Harmi, ettei hoitajilta löytynyt parsinlankaa, joten työt jäävät viimeistelyä vaille.

Kauluri on aukeava. Etsin jotkut oikein kauniit napit tuohon.





Lankana Teeteen ihana Primavera, joka on 100 % merinovillaa. Toisena työnä tein isot miesten villasukat ja niihin melkeinpä ylipitkät varret. Näitä olen jo vilautellutkin.



Lankana näissä Novitan 7 Veljestä. Joku kyseli kommentissaan käsitystäni langasta. Olen lähes aina tehnyt sukat seiskaveikasta, koska en ole paremmasta tiennyt. Langat houkuttelevat tavaratalossa väreillään ja niitä on helppo ostaa muiden ostosten lomassa. Tarjouksia on tosi usein. Kun halvalla ostaa langat, valmiiden sukkien hinta muodostuu kohtuulliseksi. Sukka kestää käytössä, mutta pesutulos ei ole aina mieleinen. Nyt, kun olen kokeillut muita lankoja, tiedän, miten paljon miellyttävämpiä lankoja on olemassa. Eikä haittaa, vaikka ohutta lankaa (esim. STEP) joutuu kauemmin tikuttamaan.

Seuraavaksi on menossa oranssi pipo, mutta se ei ota onnistuakseen. Näytän vasta, kun edes tiedän, miten sen loppujen lopuksi valmistan.

Pellavasydämen Mervi

5 kommenttia:

 1. Kaunis kauluri.
  Primaverassa on silkkiä ja siksi se on niin ihanaa. Vyötteen mukaan materiaali on 75% merienovilla ja 25% silkkiä.

  Kokeile sukkiinn teeteen sukkalankoja. Ainakin salolainen lankakauppias on Haltiin ihastunut, katso http://susunsilmukat.blogspot.fi/
  Katso teeteen sivuja ja nettikauppoja, vaikkapa tuota salolaista, niissä teeteen langoilla on yhtenevät hinnat ja postikulutkin on helppo välttää. Jos teeteen sivuilla tarjouksia ovat jälleenmyyjät myyneet samalla hinnalla.

  VastaaPoista
 2. Huomaan, ettet ehkä ole sivujani seurannut, mutta tervetuloa mukaan! Olen Teeteen jälleenmyyjä, mutta niin uusi, etten ole kaikkia lankoja vielä ehtinyt kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Ihanan jouluinen kauluri! Onkohan tuohon ohjetta? Dropsin sivuilta löytyi vähän samantyyppinen, mutta se oli kokonaan virkattu.

  VastaaPoista
 4. Tosi kaunis kauluri :) Jotenkin ihanan vanhanaikainen.

  VastaaPoista
 5. Kaunis keeppi. Tykkään. Eipä sinulla ollut tylsää sairaalassa kun sait aikasi kulumaan neulomusten kanssa.

  VastaaPoista