maanantai 3. marraskuuta 2014

Leikkausta ja lapasia

Kävin lokakuun ensimmäisenä päivänä ortopedin luona ja kerroin, että lokakuussa vielä tulen leikkaukseen, muutoin siirtyköön tammikuulle.

Kun Tyksistä soitettiin, soittaja tiesi tämän ukaasini. Siltikin hän ehdotti leikkauspäivää 11.11. Ensin ilmoitin, etten tule, mutta pakko oli myöntyä, kun toinen lähes maanitteli. Enkä olisi kyllä kehdannut kieltäytyäkään, kun kuulin millaisia järjestelyjä leikkaussalissa oli jouduttu tekemään. Jonkun toisen leikkausta siirrettiin, jotta minun leikkaukseni saadaan tehtyä.

Nyt siis alkaa olla viimeiset päivät... Ensi maanantaina menen osastolle klo 16. Tiistaina sitten leikataan heti aamulla. Hui, pelkkä asiasta kirjoittaminenkin saa sydämen värisemään!

En millään olisi ehtinyt näin ennen joulua. Nyt pitäisi alkaa kovalla touhulla valmistaa myytäviä tuotteita. Ei sen kummempaa, mutta niitä, minkä tiedän joka joulu käyvän kaupaksi. Näppipyyhkeet esimerkiksi.

Vaikka olen elämäni aikana ollut liki 20 kertaa leikkauksessa, silti se pelottaa joka kerta. Pahinta on odotella puudutuspiikkiä. Se - paitsi tuntuu iljettävältä - myös pelottaa. Viimeksi piikin paikkaa jouduttiin useamman kertaa vaihtamaan ja se vasta oli kamalaa.

Tänä vuonna olen ollut jo kolme kertaa leikkauksessa, joten tiedän täsmälleen, mitä siellä tapahtuu. Aiemmin olen aina karttanut ylösnousua ja mieluummin makoillut sängyssä, kun päästä huippaa. Nyt yritän heti vaan pysyä pystyssä ja päästä liikkeelle. Täytyy tulla äkkiä työkuntoon! Loppuviikko sairaalassa ja sitten kotiin - ei taida onnistua? Kai ne lähettää taaskin Uuteenkaupunkiin ensin toipumaan...Tänään luovutin isohkon tilaustyön - 10 paria huovutettuja lapasia. Aikaa näiden tekemiseen oli reilu viikko. Lapaspari per päivä - alkoi tuntua työltä!
Tässä kuvassa (yllä) olevat lapaset on neulottu Novitan Huopasesta. Tuli aika hauskat kun tuo kaksivärinen lanka muuttui ikäänkuin nyppyiseksi. Nämä huovutin 40 asteessa.

Alemmassa kuvassa on Fritidsgarn-langasta neulotut. Paitsi valkoinen, joka on Teeteen Sagaa. Nämä olisi pitänyt ohjeen mukaan huovuttaa 60 asteessa, mutten uskaltanut. Ja kyllä 50 astetta riittikin aivan hyvin.


Itse olen tyytyväinen tulokseen, saa nähdä, mitä tilaaja tuumaa. Sitä en ehkä koskaan saa tietää, mitä lopullinen saaja lahjastaan ajattelee. Nämä tulevat kukkien sijaan ojennettavaksi tilaisuuden puhujille. Varsin oiva valinta.

Pellavasydämen Mervi

10 kommenttia:

 1. Oletpa ollut ahkerana tumppujenkin kanssa. Voimia leikkaukseen, menköön kaikki kuin oppikirjassa ja tapahtukoon toipuminen ennätysnopeasti.

  VastaaPoista
 2. Hirveän ahkera olet ollut! Ja voimia leikkaukseen ja toipumiseen - myös minä odotan aina kauhulla sitä puudutuspiikkiä - niin tälläkin kertaa viime viikolla, mutta meni hirmuisen hyvin. Ja sain vielä kunnon rauhoittavat niin ei tarvinnut kuunnella sitä luun jyskytystä ollenkaan;)
  Iloa tähän päivään ja viikkoon sinulle♥

  VastaaPoista
 3. Ootpa neulonut puikot punasina! Onnea vaan leikkaukseen! Mut mikä on näppipyyhe? -aivosolu

  VastaaPoista
 4. Työstä käy tuollaisen määrän kutominen ja viimeistely valmiiksi tuotteiksi.

  VastaaPoista
 5. Jos mietit niiden näppipyyhkeiden tuotantoa nyt kun joudut leikkaukseen, niin mitä jos harkitsisit alihankintana niiden teettämistä? Tällön saisit valmiit tuotteet, mutta sun ei tarttis itte stressata niin paljoa :)

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä leikkaukseen ja sen jälkeiseen toipumiseen! Kunhan et liian äkkiä lähde liikkeelle täydellä vauhdilla.
  On siinä tumppupari poikineen, olet kyllä ahkera ihminen.

  VastaaPoista
 7. Vihdoinkin! Kyllä ne siellä TYKSissäkin ovat tilanteeseesi huolella valmistautuneet, varmasti on ylimääräistäkin porukkaa opiskelemassa uutta. Toivotaan että nyt pääset paremman elämän raiteelle, pitkään dispossa ollutta jalkaa varmaan joutuu herättelemään kauan, arvaan että varauskieltokin luutumisen vuoksi jatkuu pitkään. Mutta positiivisella asenteellasi selätät tämänkin. Ja kokemustahan sinulla on!
  Harmi että putiikki jää heti alkuun pääsyn jälkeen mutta se varmaan myös auttaa kuntoutumisessa, ainakin henkisesti paluun ajatus?
  Onnea leikkaukseen!
  Akv

  VastaaPoista
 8. Tuleepa se joulu ensi vuonnakin ;D Hienoja tumppuja olet kyllä saanut aikaiseksi.
  Tsemppaukset minultakin leikkaukseen.

  VastaaPoista
 9. Kyllähän on jännää! Ei se auta hötkyillä, parantua pitää ennen kuin oot työkunnossa leikkauksen jälkeen. Peukut pystyyn, että kaikki sujuu loistavasti.
  Lapaset ovat kyllä hienoja, ja lämmittävät varmasti enemmän kuin kukkakimput, näin talvella :)

  VastaaPoista