keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Röyhelölangan uusiokäyttöä

Tottahan muistat vielä röyhelölangat, jotka muutama vuosi sitten neulottiin huiveiksi. Silloin niitä nitkutti lähes jokainen ja vieläkin huivit "roikkuvat" monen kaulalla. Itse kuulun niihin harvoihin, jotka eivät ensinkään ihastuneet tuohon muotivillitykseen. Tai no, ihastuin sikäli, että myin niitä paaaaljon.

Ja niitä muuten on vieläkin paaaljon jäljellä. Vielä ihan trendin loppuvaiheessa tilasin tyhmyyttäni lisääkin...

Nyt niitä on siis iso pahvilaatikollinen ja aina välillä ihmettelen, että mitähän niistä keksisi tehdä. Joku ehkä muistaakin kassit, jotka virkkasin? Tällä viikolla otin taas kerän käteeni ja nytpä kokeilinkin neuloa sitä kuin ainakin lankaa. Tällaista siitä tuli:


Kylläpä tuosta vähän tönkköä tuli, ei ehkä sittenkään kaulahuiviksi? Lyhyempi - kauluri - voisi olla parempi. Tai tyyny ehkä vielä parempi? Torkkupeitto? No ei kai....

Pellavasydämen Mervi

10 kommenttia:

 1. Heh, kuulostaa tutulta tuo miettiminen. Käsityöihminen keksii kyllä keinot, mitä liian tönköksi tai muuten aiotusta poikkeavaksi tulleesta tuotteesta voisi tehdä! Neuvoin tässä taannoin ystävää tekemään pitkän sohvatyynyn hänen virkkaamastaan kaulahuivista, josta tulikin liian jäykkää. Pinta oli tosi hienoa ja jäykkä on just sopivaa esimerkiksi kasseihin tai tyynyihin. Entä jotain töppösiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet muuten aivan oikeassa - töppöset ja tyyny - ne pitää kokeilla!

   Poista
 2. Moni on noista röyhelölangoista virkannut tuubilangan tapaan koreja. Mielestäni ovat olleet aika hauskoja.

  VastaaPoista
 3. Entäs voisiko tuosta langasta virkata esim vessaan pikku maton?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ettei - niistä kevyemmistä röyhelölangoista tulisi ainakin tosi kevyt matto.

   Poista
 4. Aiemmissa kommenteissa on useassakin toivottu yksivärisiä sukkalankoja. Tekstiiliteollisuuden sivujen mukaan Pellavasydän toimii heidän jälleenmyyjänä, niin miten olisi, että pitäisit myytävänä teetee Pallaksen yksiväriset perusvärit ja teetee Tundra alpakkasukkalangan 6 väriä?
  U:gin seudulla on kalastajia ja muitakin ulkotyöntekijöitä ja alpakkasukkalanka on lämpimyydeltään ehdoton, mutta valkoinen väri on vähän ikävä. Lisäksi tuo alpakka ei kutita kuten perusvilla.
  Pienyrittäjän on syytä keskittyä tiettyihin laatuihin ja toimittajiin, sillä muuten saattaa käydä kuten kuvaamassasi röyhelölangassa.
  Terv. käsityön ystävä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii - minäpä tiesin ajatuksesi jo päivää ennen! Eilen tein tilauksen Tekstiiliteollisuuteen ja tilasin juurikin Pallaksen puuttuvat värit ja kolmea eri Tundraa.

   Olen varmaan jo liikaakin hajottanut valikoimaani, mutta eipä sitä heti osaa. Teidän kommenteistanne ja tietysti asiakkaiden toiveista alan pikkuhiljaa muodostaa käsitystä siitä, mitä kannattaa tilata.

   Poista
 5. Mullakaan ei ole sitä röyhelöhuivia, jotenkin ei oikein ihastuttanut se. Miettinyt olen jotta voisiko siitä "langasta" tehdä jotenkin sileää, ohutta huivia tms. Mutta en ole kokeillut :)
  Matto mullakin tuli tuosta sun mallineuleesta mieleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heti kun tulee luppoaikaa, alan taas kokeilla...

   Poista