tiistai 19. elokuuta 2014

Edes hiukan aloitteellisuutta

Olen ollut viime päivinä erityisen laiska. Etupäässä olen päivät nukkunut ja yöt - noh, häärännyt jotain muuta... Hemoglobiinini on vain vähän päälle sata, joten saattaa silläkin olla osuutensa, mutta kyllä diagnoosi taitaa olla tuo ensin mainittu. Oikein pitää pakottaa itsensä välttämättömiin toimiin.

Kaksi käsityötä on kuitenkin nyt aloitettuna ja tässä niistä toinen. Tähänkin työhön sain innoistuksen facebookin virkkaus-ryhmästä. "Kaikki" tekee nyt torkkupeittoja - joko isoäidin neliöistä tai tällaista siksakkia. Koska noissa neliöissä on niin kovasti lankojen päättelyä, valitsin tämän. Onkin todella helppo malli, saattaa käydä jopa yksitoikkoiseksi.Esittelen tämän paremmin sitten valmiina 

Mervi

6 kommenttia:

 1. Neliöiden kanssa ei mee niin pahasti hermot kun virkkaa edellisen langan pään seuraavan kerroksen alle. Neliön viimeiset langat joutuu kyllä päättelemään ellei upota niitä yhdistämisvaiheessa. Torkkupeitot on kivoja.

  VastaaPoista
 2. Alkaa olla aika poltella tuikkuja ja kääriytyä torkkupeittoon!

  VastaaPoista
 3. Laiskaksi sinua ei voi sanoa, kaikkea muuta. Elämä voittaa, nätti peitto tulossa. Riikka

  VastaaPoista
 4. On ihanat värit sun torkkupeitossa. Varmasti tulee kaunis kun saat valmiiksi:)

  VastaaPoista
 5. Annanpa sinulle langan-jatko-vinkin, kun olet käsityöihminen - neulot ja virkkaat. Minäkään en tykkää lankojen päättelystä. Olen virkannut jo kaksi aikas isoo torkkupeittoa isoäidin neliöistä, aina yksi kerros samalla värillä ja sitten värinvaihto. Kolmas peitto on tekeillä. Siinä sitä riittää langan päättelyä jos ei ole tietoa tästä keinosta. Katsoppa blogia "Arkimamman arkiralli ja siitä vuoden 2013 huhtikuun 7.päivän juttua, siinä on video-ohje kätevästä langan-jatko-ohjeesta. Sen 7.päivän kirjoituksen nimi on Hulivilihaitarit. Tässä sinulle vinkki, jos et jo tiedä tätä.
  Hyvää jatkoa sinulle. Ihanat väri tuossa virkkuuksessa.
  -MUR-MUR-

  VastaaPoista
 6. Ihan samoja ajtuksia täälläkin, tuollaista peittoa kun meinaan alkaa tekemään.,

  VastaaPoista