keskiviikko 13. elokuuta 2014

Pääkallohuivi virkkaamalla

Tänä kesänä näyttää olevan facebookin käsityöryhmissä vallalla pääkallohuivi-buumi. Minäkin sitä kokeilemaan, vaikken sitten niin yhtään pidä pääkalloista. Ajattelinkin tämän Pellavasydämeen, sekä myyntiin että käsityöideaksi. Näen tämän jo liitelevän isossa näyteikkunassa ja koululaisten ihastuvan siihen, kun ohi pyöräilevät! En ole nähnyt tätä kenenkään päällä, enkä tiedä, miten tätä käytetään. 
Tuskin kuitenkaan "vanhanaikaisesti" hartiahuivina? 
Kuvittelepa mummoa vanhainkodissa - ehkä hän itse ei edes hahmottaisi kuviota...


Ehkä ennemminkin kaulahuivina


Lankana käytin varastoon ostamaani valkoista sukkalankaa, jota voi ostaa edullisesti ainakin Tokmannista.
Nuoriso voisi mieluummin valita huivin mustana.Mielestäni tämä lanka sopii mainiosti tällaiseen huiviin. Akryyli tekee siitä miellyttävän pehmeän, mutta villa antaa lämpöä. Huomaat ehkä, että virkkaamani huivi on hieman vielä "muhkurainen". Sen verran näin vaivaa, että pingotin sen ja annoin olla kostutettuna yön yli. Höyryttämään en kuitenkaan uskaltanut ryhtyä juuri tuon akryylin vuoksi. Se niin helposti kärähtää.

Ohjeita tällaiseen huiviin on saatavilla netistä googlaamalla. 
Jos halukkuutta ilmenee, voin kyllä blogiinikin ohjeen liittää.

Mitä mieltä, olet - olisiko tähän ollut kiva lisätä hapsut?

4 kommenttia:

 1. Onpa hauskan näköinen! Itse en tykkää hapsuista, mutta nuoriso näyttää tykkäävän.

  VastaaPoista
 2. Ei hapsuja jos huivi tulee nuorille, mummoille kyllä käy hapsullinen

  VastaaPoista
 3. Onpa hauska! Ei olisi tullut mieleenkään, että pääkalloja voi virkatakin! Mutta näköjään virkkaamalla voi tehdä mitä vaan...Hapsujen puuttumista en olisi edes huomannut, jos et olisi kysynyt, joten: ihan kumpi vain :)

  terveisin
  Terja

  VastaaPoista
 4. Aika pähee huivi. Ei hapsuja. Itelle en kyllä tollasta kaipais, mutta ois se kova, kun joku mummo vetäis toi juurikin noin hartiahuivina xD Mustalla langalla noi kallot ei varmaan näkyis yhtä hyvin.

  VastaaPoista