sunnuntai 3. elokuuta 2014

Miten Jumalan saa nauramaan?

Sairaalassa luin jostain naistenlehden haastattelusta tämän oivalluksen. 

Miten Jumalan saa nauramaan?
Esitä hänelle omat suunnitelmasi.

Sairaala on oikein mainio paikka käydä henkilökohtaisia keskusteluja. Sermi välissä, ettet näe toista. Ajatus, että emme tämän jälkeen todennäköisesti kohtaa, antaa rohkeutta puhua aroistakin asioista vieraalle ihmiselle. Kysyin vieruskaveriltani, millainen maailmankatsomus tai filosofia hänellä on elämän kolhujen kohdalla. Olimmehan kumpikin joutuneet tahtomattamme kärsimään.

Vieruskaveri sanoi uskovansa, että kaikella on tarkoituksensa. Jatkoin tietysti kysymällä, minkä hän näkee oman sairastumisensa tarkoitukseksi. "Että pysähtyisin", hän jatkoi.

Minäkin uskon johdatukseen. 
"Minä johdatan heitä, kun he kulkevat rukoillen". 
Luulenpa, että silloinkin, kun en ole rukoillut.

Onkohan se itsesuojeluvaistoa, kun uskoo sairaudellakin olevan jokin tarkoitus? Helpompi ainakin kestää. Joskus menen ajatuksissani niin pitkälle, että läheisten pitää toppuutella. "En usko, että noin järeitä aseita tarvitsisi käyttää", he saattavat arvella. Noh, jos tällä joku pysäyttämisen tarkoitus on ollut, niin kovinpa olen ollut kovapäinen, kun en vähemmällä ole uskonut. Liian usein olen kuitenkin todennut, että omat suunnitelmat ovat saaneet Jumalan nauramaan. Hänellä on ehkä ollut ihan muuta mielessään. Minun suunnitelmani eivät ole toteutuneet, vaikka härkäpäinen olenkin ollut.

UUSIA SUUNNITELMIA
Nyt olen kuitenkin saanut iloa ja voimaa uusista tulevaisuudensuunnitelmista.
Tällä hetkellä minulle on määrätty elokuun ajan antibioottitiputukset kaksi kertaa päivässä, joten siihen ei muuta ohjelmaa voi suunnitella - juurikaan.

Näillä apuvälineillä pysyn päiväjärjestyksessä. Miten otetaan lääkkeet ja vielä erikseen Tramalin ajoitus sekä hieno taulukko, josta löytyy taksin saapuminen ja se onko taksi jo tilattu sekä laboratorioajat.


Näillä siis mennään elokuu loppuun. Syyskuuksi ei ole määrätty mitään. Olen tässä vaiheessa päättänyt
AVATA PELLASYDÄMEN OVET syyskuun alussa. Lokakuun ensimmäinen päivä minulle on varattu käynti Tyksissä. Tapaan myös omalääkärini, leikkaavan lääkärin. Tuolloin sitten varmaan suunnitellaan varsinainen lonkkaleikkaus, jossa laitetaan uusi, hieno ja kallis custom made - proteesi paikoilleen.

Leikkauksessa tietysti menee oma aikansa ja toipuminen siihen päälle. Se vie useita kuukausia. Mutta. Apuna minulla on Pirkko ja JOS silloin jo asuisimme uudessa asunnossa - eli samassa, missä liiketilakin on - voisin kotoa käsin ehkä pyörittää kauppaa.

Nämä ovat tässä vaiheessa sellaisia ehkä-suunnitelmia. Toki alustavia valmisteluja pitää tehdä, hankkia tavaraa jne. Olisi kiva kuitenkin jo syksyllä päästä pitämään kursseja ja ideoimaan asiakkaiden kanssa uusia joululahjoja ym.

Eteenpäin elävän mieli!
Mervi

6 kommenttia:

 1. Sait minulle ainakin hymyn huulille: on ihanaa nähdä, miten jaksat uskoa huomiseen, asettaa tavoitteita ja odottaa aikaa parempaa. Eteenpäin, sanoi mummo lumessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos näin on. Pakko nähdä asiat näin, että tällaiset vastoinkäymiset vain hidastavat unelmien toteutumista, eivät estä niitä.

   Poista
 2. Minulla on hiukan samankaltainen ote elämän järjestämiseen - Kaikki ylös ja sitten voi siitä katsoa mikä on järkevää ja/tai mihin järjestykseen asiat laitetaan. Laadin listoja siitä mitä pitää muistaa ja osa sitten viivataan yli. Lääkärin tapaamiseen valmistaudun samoin huolella. Huomenna onkin revision jälkeinen fysioterapeutin tapaaminen, asiat ovat jo järjestyksessä. Tosin tällä kertaa ei ole paljon asiaa, onneksi! Minä tosin käytän tietokonetta pääasiassa, sitä ei kuitenkaan voi ottaa vastaanottohuoneeseen, joten muistilapuillekin on paikkansa.

  Ilman noita muistiinpanoja en nykyään enää varmaan muistaisikaan mitään, ajatus lähtee jokaisen sivulauseen perään ja vasta kotona muistan mitä olisi pitänyt...

  Akv

  VastaaPoista
 3. Onnea aikomuksillesi!Olet uskomattoman toiveikas kaikkien näiden vaikeuksien jälkeen. Voi kun sitten se uusi lonkka toimisi suht koht hyvin.

  VastaaPoista
 4. Seuraajasi joka jakelee toistuvia kielteisiä kommenttejaan ei ymmärrä kovin paljoa...

  VastaaPoista