maanantai 4. elokuuta 2014

Vaarallinen Vankomysiini
Kuten aikaisemmin kerroinkin, minulle tiputettava antibiootti on vaarallista myrkkyä. Sen pitoisuutta kehossa pitää tarkkailla säännöllisesti. Kaksi kertaa viikossa - maanantaina ja torstaina - käyn tätä varten laboratoriossa.

Haittavaikutuksia liian suuresta annostuksesta on mm. huimaus, tinnitus, heitehuimaus, tilapäinen tai pysyvä kuulonmenetys. Kuuroutta mahdollisesti edeltävää tinnitusta on pidettävä merkkinä siitä, että hoito on keskeytettävä.Aamupäivällä huomasin korvieni soivan = tinnitus. Tuli heti mieleen, että jaahas, nytkö olen liian myrkyllinen. Sen enempää en asiaan kiinnittänyt huomiota. Iltapäivällä soitettiin infuusiopoliklinikalta, että tämänaamuinen laboratoriotulos oli saapunut ja minulla todellakin oli liikaa vankoa elimistössä.

Tänään en siis illalla menekään tiputukseen, enkä aamullakaan. Huomenna otetaan uusi koe. Kyllä ne hyvin hoitaa ja huolehtii!

Mervi

7 kommenttia:

 1. Hyvä että huolehtivat! Ihan liian usein saa kuulla että rakennettujen varotoimien, siis systeemin, läpi solahtaa sitä sun tätä ilman että kukaan havahtuu. Sinänsä kurjaa että lääkeainepitoisuudet pääsivät liian korkealle, mutta varmaan nyt justeerataan. Me ihmisethän reagoidaan eri tavoin, sinulle ehkä riittää jostain syystä pienempi annos?
  Akv

  VastaaPoista
 2. Hyvä, että narahdit. Tsemppiä jatkoon ja avajaisten suunnitteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiettä on hauska tuo ilmaus "narahdit" - hykertelen sille vieläkin...

   Poista
  2. Hyvä että hihityttää :) elämä on kivempaa niin.

   Poista
 3. Hyvä Mervi, selailin käsityöblogeja löytääkseni uusia ideoita alkavalle lukuvuodelle. Törmäsin blogiisi enkä voi olla ihmettelemättä kuinka positiivisesti jaksat suhtautua elämääsi ja sairauteesi. Toivon Sinulle ja miehellesi kaikkea hyvää. Lopuksi kopio runosta, jonka löysin netistä ja jolla aion ilahduttaa uusia oppilaitani. Tosin sinulta nuo runossa mainitut ominaisuudet taitavatkin jo löytyä.

  Mitä sinulle toivoisin ?
  Vaahteramäen Eemelin elämäniloa,
  Ronja Ryövärintyttären rohkeutta.
  Peukalo-Liisan ja Ihmemaan Liisan kykyä
  elää läpi yllätyksiä ja ihmeitä.
  Muumimamman tyyntä luotettavuutta.
  Nalle Puhin taitoa ottaa vastaan kaikki hyvä,
  kiitokset ja onnistumisen elämykset.
  Karvisen kykyä laiskotteluun ja nautiskeluun.
  Toivon, että uskaltaisit ajatella ja tehdä puuhasi
  joskus nurinkurisesti kuin Peppi Pitkätossu.
  Pikku Myyn voimaa olla omaa mieltä,
  vaikka muut olisivat samaa mieltä.
  Lopuksi toivon Sinulle Pikku Prinssin taitoa
  odottaa kärsivällisesti, ja suvaita erilaisuutta

  Hyvää loppukesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Valitettavasti aivan viime postauksista ei mitään käsityöideoita löydy. Elämä on nyt ollut sairaalaa ja sairastamista. Vaikka normioloissa käsityöt on intohimoni ja elämänehto, nyt puolikuntoisena pitää lähes pakottaa itsensä johonkin hommaan. Tänään virkkailin sängyssä maaten ja nyt illalla on olkapäät kipeät. Eipä siinäkään mitään järkeä ole. Sitten ei tule uni, kun jomottaa.

   Oikein hauskaa koulunalkua sinulle ja oppilaillesi! Niin toivon, että saat sellaisen inspiksen opettamiseen, että oppilaasi innostuvat loppuiäkseen käsitöihin. Se on mielenterveyden kannalta niin tärkeää!

   Poista
  2. Voi Circus, kiitos tuosta runosta. Laitan sen rippilapsen onnittelukorttiin ja ehkäpä esikoulun alottavan pojanpoikani korttiin. Raija

   Poista