maanantai 17. syyskuuta 2012

Etätyönä sijaistoimintaa

Tänään on ns. etätyöpäivä. Putiikki on kiinni ja työskentelen kotona. Maanantaisin on siis ainut päivä, jolloin voi lähteä kauemmaskin asioita hoitamaan, tukkuun esimerkiksi.

Viikonloppu meni (ilmeisesti univelkoja) nukkuessa. Pelkäsin eilen illalla, etten saa enää unta, kun olen kaksi päivää nukkunut. Mutta ei huolta, simahdin välittömästi!

Tälle päivälle on siis kertynyt kaikki viikonlopun tavoitetyöt. Paitsi että nytkin jämähdin tähän koneen viereen. Keksin ruveta tekemään vaateostoksia netin kautta. Kun sain sen valmiiksi, en viitsinyt vieläkään nousta töihin, vaan hoksasin, että voisin kirjoittaa uuden postauksen.... tällainen sijaistoiminta on oikein tyypillistä minua. Laiska ihminen, ei jaksa siirtyä seuraavaan projektiin, hus hus!

Tänään pitäisi leikata muutama pellavatunika ja tehdä korjausompelua. Olen todennut, että mustien kankaiden (ja lankojen ja kuteiden) kanssa työskentely on paras ajoittaa päivänvalolle, sillä en näe kunnolla illalla kehnojen lamppujen valossa. Muistan, kuinka äitini aina tätä valitti ja minä ihmettelemään, kun mielestäni valaistus oli ihan riittävä. Nyt sen huomaa, kun on itsekin tullut vanhaksi ja näkö huonontunut. Kyllä äidit vaan ovat oikeassa!

Iltapäivällä on katkos työssä, sillä tapaan erään nuoren äidin, jonka tukihenkilöksi olen lupautunut. Kaksi viikko sitten tapasimme ensimmäisen kerran ja tarkoitus on säännöllisesti, juuri näin maanantaisin, nähdä ja jutustella. Olen käynyt Mielenterveysseuran tukihenkilökoulutuksen ja vaikka aikaa ei oikein tahdo "harrastuksille" löytyäkään, olen nyt tähän sitoutunut.

Iltapäivällä sitten taas jatkuu etätyö. Toivottavasti.


Syskyn viimeisiä ruusuja, yksi maljakkoonkin.

Mielenkiintoista viikkoa teille kaikille - harmaasta ilmanalasta huolimatta yritetään pärjätä!
Mervi

Lisäys klo 13:22
Näinhän se usein menee....suunnittelet jotain, mutta jos siinä suunnitelmassa on mukana muitakin henkilöitä, ei se niin varmaa ole... "Tuettavani" lähetti viestin, että unohti, eikä pääsekään tänään. Onneksi en tiennyt tuota aamusta asti, olisin tod.näk. lorvinut koko päivän. Nyt sen sijaan ahersin vähän aikaa tehokkaasti ja neljä tunikaa on leikattuna. Iltapäivän siis ompelen niitä. 

2 kommenttia:

  1. Menipäs se paremminkin kuin hyvin...Hyvää jatkoa viikollesi

    VastaaPoista