sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Käsityömessuilla Turussa

Joka kerta, kun ilmoitan lähteväni Turkuun messuille, mieheni muistaa muistuttaa:" Taas vaan menet sinne, vaikka viimeksi jo totesit, ettei siellä ole mitään uutta?" Juu.

Onneksi ainoa vaihtoehto oli mennä sunnuntaina (lauantaina olin putiikissa) sillä lauantaina taisi olla paljon enemmän väkeä. Lähdin sillä mielellä, että tämä on pikku-loma. Ja tietysti oli toiveissa bongata uusia käsityöideoita. Usein käy niin, että asiakkaat kertovat messuilla nähneensä sitä ja tätä ja minä en ole nähnyt. Luulen, että nyt ei käy niin.

Edellisenä päivänä soitin messupaikalle ja kysyin onko heillä pyörätuolia. Juu, se varattiin minun nimelläni. Saapuessani paikalle vaihdoin kepit pyörätuoliin. Onnekseni Turun Messukeskuksessa on sileä lattia joten siellä oli helppo ja kevyt kelata. Tampereella oli sellainen kokolattiamaton tyyppinen ja se oli yhtä tuskaa.

Pääsin siis helposti ja kivuitta kulkemaan.  Tässä on muuten ainut kuva messuilta:

Kävin ensiavusta hakemassa laastarin, kun käteen tuli ilkeä rakko tuolin rullaamisesta.

Samoja tuotteita siellä oli tarjolla kuin aikaisempina vuosinakin ja useat olivat vielä ihan samoilla paikoillakin. Pellavatunikat näyttivät edelleen kiinnostavan, samoin korutarvikkeet. Käsityötarvikkeita ei mielestäni ollut juurikaan, niitä olisin kaivannut. Perinteiset matonkuteiden ja paperinarujen tarjoajat olivat tulleet paikalle, samoin joitain pieniä lankakauppiaita. Mutta ainakaan minulle ei ollut mitään uutta ideaa.

Toki ideoita silti tupruaa, kun mielikuvituksen päästää valloilleen. Jonkun toisen tuotteesta saa idean ja sitä voi sitten kehitellä omakseen. Minusta on myös kiva katsella toisten asuja, yleensähän sitä tuollaiseen tilaisuuteen puetaan itsetehtyihin, jos sellaisia omistaa. Paitsi minä.

Muutamia tuotteita ostin myyntiin Pellavasydämeen. Niistä ei ole nyt kuvaa, kun jätin ne autoon - saan kantaa suoraan putiikkiin. Tässä muutama ostos:

Tuo huopakukka on mielestäni kaunis, ajattelin sen ihan itselleni harmaaseen ulkotakkiin. Hauska nuottipussukka on käyntikorteilleni ja nuo kaksi puulusikkaa yhdelle asiakkaalle. Eipä tarvitse kinuta puuseppää tekemään... Käyntikorteista tuli mieleen, etten olekaan omaani esitellyt, joten tässä Vistaprintiltä tilaamani "ilmainset käyntikortit". Jos olette sieltä tilanneet, niin tiedättekin, että aika monta mallia siellä on valmiina, niistä vaan valitaan kuvat ja omat tekstit.


Kuva on tumma, mutta kyllä tämä kortti on oikeastikin hyvin tumma ja teksti on liian pieni. Onko tämä teidän mielestänne Pellavasydämen näköinen?

Kyllä reissu kannatti sellaisena irtiottona arjesta. Pyörätuolikokeilu oli lohdullinen, aion vastakin toimia noin. Ilmeisesti minun pitää kylläkin hankkia oma tuoli, kun ei joka paikassa tokikaan ole pyörätuolia lainattavissa. Mutta, jos menen oman tuolin kanssa, tarvitsen jonkun avustajaksi ja aina se ei ole mahdollista.

Kävitkös sinä Turun käsityömessuilla? Löysitkö jotain kivaa?
Mervi

4 kommenttia:

  1. Kävin messuilla silloin lauantaina, ja voi hyvät hyrsykät, että sitä populaa oli :O Onneksi hermot oli kunnossa, ja jaksoin tutkia kaikki ständit ihmisten etuilusta huolimatta. Mäkin vähän petyin käsityötarvikevalikoimaan, meinasin sellaisia hiilikuitupuikkoja itselleni katsoa, mutta kaikilla oli vaan bambuisia tai metallisia. Lankavalikoimakaan ei houkuttanut, paitsi erään yläneläisen lammastilan villavyyhdit, ne oli ihania värjäämättöminä ja värjättyinä.

    Kyllä sitä tuli shoppailtuakin, Riiminka-nimisen firman valmistama tunika ja olkalaukku sekä erinäisiä korttiaskartelujuttuja. Yksi kirja ja metallin koristeluun tarkoitetut kirjainpunsselit jäi ostamatta, ja näin jälkeenpäin harmittaa, olis olleet hyvässä messutarjouksessa.

    En ole ennen kyseisillä messuilla ollut, mutta vähän jäi fiilis, että ei ihan 14 euron arvoiset messut, vaikka taide- ja antiikkipuolikin oli mukana...

    VastaaPoista
  2. Vistaprint, vistaprint.. Tiedäthän että niitä voi itse muokkailla - Greg teki meidän pikkukortit. Taisi kympin maksaa lisäksi, mutta mikäs se kun niitä sitten saa 250 kipaletta..

    VastaaPoista