maanantai 18. maaliskuuta 2013

Puukkoja

Jos mies astuu Pellavasydämen ovesta sisään, hän vilkuilee ympärilleen ja perääntyy. Äkkiä ulos ovesta! Eikä meillä ihan oikeasti olekaan juuri mitään miehiä kiinnostavaa. Noin yleistäen. Toki poikkeuksiakin on ja joku mies on viipynyt pitkäänkin ihastelemassa käsitöitä.

Tuo on puute, sillä kun pariskunta tulee kaupoille, rouvat eivät saa rauhassa katsella ja hypistellä, kun mies vieressä koko ajan hoputtaa: "Mennään jo...." Aikoinaan minulla oli puutuotteita paljonkin, mutta kun tekijä jäi omasta työstään työttämäksi, myös yritystoiminta piti lopettaa (suomalaista työllisyyspolitiikkaa...)

Nyt meillä on puukkoja, jotka kiinnostavat miehiä. Niitä on kokonaista kaksi (2) kappaletta!

Hienon hienoa käsityötä kauttaaltaan. Peurapuukko.

Yksityiskohta peurapuukosta
 

Mietimme pitkään, mihin sijoittaisimme nämä arvokkaat, mutta väärin käsiteltyinä vaaralliset teräaseet. Kierrätyskeskuksesta löysin tällaisen pienen kasvihuoneen ja siitähän tuli vitriini puukoille.


Huoneisto, jossa Pellavasydän toimii, on entinen paloasema. Yksi idea olisi koota vanhoja valokuvia palokunnan ajoilta kansioon, jota sitten miesasiakkaat voisivat halutessaan selailla. Lumien sulettua kannetaan ulos (jos silloin on apuna joku, joka kantaa) pari tuolia, pöytä ja miehiä kiinnostavia lehtiä. Miesparkki siis. Saavat rouvat vähän enemmän ostosaikaa.

Keinutuoli on myös hyvä keino viihdyttää miehiä.

Moni asiakas tykkää tästä keinutuolista
Olen ymmärtänyt, että maanantaisin moni käy Pellavasydämen ovea kolkuttelemassa. Maanantaisin kun se ovi ei aukea, vaan minulla on vapaapäivä. Tänäänkin oli rouva tullut kauempaa ensimmäistä kertaa Uudessakaupungissa käymään. Hän oli blogissa tututustunut Pellavasydämeen ja oli nyt pettynyt, kun se ei ollutkaan auki. Rohkenipa soittaa minulle ja menin avaamaan hänelle oven. (Matto ikkunassa (klik) oli ollut ratkaiseva tekijä, kun Pellavasydäntä oli etsitty...)

Vähän jänskättää huominen ja ensi viikko ja siitä eteenpäin kun olen omillani piiitkästä aikaa. Saas nähdä miten pärjään?

Kiitos kaikille ihanille lukijoille tsemppaavista kommenteistanne! Mervi

8 kommenttia:

 1. "Puukkoja, puntareita, ynnä muita virvokkeita" lauletaan laulusakin.
  Kiva kun otat miehetkin huomioon, tyytyväinen isäntä hellittää helpommin kukkaron nyörejä, emännän ostoksiin:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on huomattu asian olevan. En varmaan osaa tähän kertoa asiaa niinkuin sen putiikissa kerron. Kun tulee mies naisen mukana ja jos näyttävät huumorintajuisilta, kerron, että annan miehille pisteitä siitä, kuinka kauan viihtyvät. Lisäpisteitä tulee ostosten kantamisesta ja vielä lisäpisteitä myös niiden maksamisesta. Yleensä saan molemmat vähintään hymyilemään ja juttu luistaa. Yksi mies keksi kysyä, että "mitä hän niillä pisteillä sitten tekee?" Toki pitää vaistota, kenelle sanoo noin - ei kaikille voi.

   Poista
 2. Miesparkki oiva keksintö mutta eiköhän emännillä ole jo oma pörssi jonka nauhoja saavat aukoa keneltäkään kyselemättä.. toivon niin olevan( edellinen kommentti)
  Kyllä sinä pärjäät, uskon niin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Putiikkini asiakkaina on hyvin paljon vanhempia ihmisiä ja kesäturisteina varsin usein vanhempia pariskuntia. Ei ole ollenkaan epätavallista, että mies maksaa.

   Vielä kun tuohon miesparkkiin saisi kylmän juotavan (vaikka vaan vettä) tarjoilun onnistumaan, niin se olisi takuuvarma houkutin!

   Poista
 3. Häh ?
  Ottaako joku siis miehensä mukaan sellaiseen kauppaan, jossa kuitenkin on tarkoitus katsoa/ostaa vain naispuoliselle jotakin. En ymmärrä lainkaan. Mielestäni se on molempien osapuolten kiduttamista ja ennenkaikkea järjettömän wanhan aikaista. Mutta Ugissa varmaan näin sitten on ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusikaupunki on merikaupunki ja kesällä täällä "parveilee" turisteja, jotka tulevat vaikkapa paateillaan vierasvenesatamaan. Sitten perheet tai pariskunnat kiertelevät kaunista kaupunkiamme, ihailevat sen vanhoja puutaloja ja maisemia. Tällä reissullaan poikkeavat myös pikku putiikkeihin - koko perhe. Mihinkäs ne miehet jättäisi, kiva kun on yhdessä kulkea ja nauttia...

   Poista
 4. Minä ainakin haluan miehen mukaan milloin mihinkin kauppaan :) Jos ollaan jossain "pois kotoa" niin mihin muualle hän menisi siksi aikaa, kun olen omilla ostoksilla? Huomattavasti helpompaa kulkea yhdessä. Miesparkki on siis loistava idea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se riippuu kovasti miehestä, miten tuo toimii. Oma mieheni on niin kiltti, että hän kyllä kulkee mukana ja odottaa vaikka kuinka kauan - eikä edes valita. Mutta kaikilla ei ole käynyt yhtä hyvä tuuri..

   Poista