perjantai 29. maaliskuuta 2013

Pyhätöitä

Kun olin lapsi, meillä ei missään tapauksessa saanut sunnuntaina tehdä töitä. Jopa virkkaaminen oli kiellettyä ja sen perusteluita en ymmärrä vieläkään. Vaikka kyseessä ei mikään taivaaseenpääsyasia olekaan, niin silti on mielestäni aivan kunnioitettavaa pitää kiinni vanhoista "perinnäissäännöistä". En itsekään mielelläni kuuntele sunnuntaisin ruohonleikkaamista tai mattojen tamppaamista. Jaksan aina vaan ihmetellä, miten ne lapsuuden säännöt vuosien kuluessa lievenevät, esim. virkkaamisen kieltänyt isäni saattaa aivan hyvin käydä sunnuntaina kaupassa ja se on mielestäni - jos ei väärin, niin ainakin aivan TURHAA.

No, tänään meillä näköjään vietetään pitkäperjantaita aivan väärin. Minä ompelen ja mieheni leipoo!

Illalla kerroinkin, että toin useamman kangaspakan kotiin tarkoituksena saada lauantaiksi jotain valmiiksi. Teen kangaskasseja. Näitä yritän saada lauantaina jotekin ulos näyttämään "liputukselta". Nyt kysyisin teiltä mielipidettä kassin koosta. Yleensä teen isompia ja levennetyllä pohjalla. Tämä ensimmäinen versio on ainakin aika pieni ja ihan tavallinen. Ainoastaan kassin suuhun laitoin väreihin sopivan lipareen, jotta sain sankojen ompeluun vähän vaihtelua. Sangat yritin mitoittaa niin, että kassin saa olkapäälle.

Kuva on otettu työn ääressä, jotta kassin koko olisi jotenkin hahmotettavissa ompelukonetta vasten. Mitä mieltä olet, pitäisikö olla suurempi? Yksi vaihtoehto on, että  teenkin vielä pienempiä, lasten kasseja.

Näin pieneen kassin en ajatellut tehdä minkäänlaista taskua, en sisä- enkä ulkopuolelle. Jos mietin omaa käyttöäni, niin tämä ei ole kovin hyvä koko. Yleensä tarvitse ison ostoskassin ja käsilaukkuongelmastani olenkin juuri kertonut. Ehkä tämän kokoinen olisi lähinnä käsilaukun korvike kesäkäyttöön?

Mervi
ps. vastatkaa pian, että pääsen jatkamaan työtä....

17 kommenttia:

 1. Kauppakassiksi kokoa pitäis munkin mielestä olla enemmän. Mutta toisaalta tuo näyttää juuri sen kokoiselta, kuin omaan käyttöön voisin kuvitella: käsityötarvikkeiden kuljettamiseen. Tykkään ottaa käsityöt mukaan esim. anoppilaan tms paikkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nii, sitten tullaan siihen kysymykseen, että kandesko se pohja kuitenkin "levittää" eli laittaa kulmiin sellaisen kolmio-ompeleet? Silloin tavaraa tuntuu mahtuvan enemmän...

   Poista
 2. Kaunista pitkääperjantaita.Kassi on mielestäni sopiva,minä käytän pientä kassia kukkarolle ja puhelimelle.Ostoksille on mukana isompi kassi taiteltuna pienemmän sisään.Käsitöille juuri sopivan kokoinen,on muuten tosi nätti pöllö-kassi.
  Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tytti! Nyt näitä alkaa tulla myös muissa kuoseissa, pö - hei, eihän toi ole pöllö!!!! - tipun lisäksi pöllöä, lehmää, kissaa, apinaa...

   Poista
 3. Passeli koko. Iso kauppakassi tulee helposti liian painavaksi kantaa. Itsekin olen tänään ommellut kassin :)
  Mukavaa Pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väistämättä katsoessani sun kassin kuvaa tuli mieleen tämä makkaramainos, jossa sanotaan tämä ajatus: "on se hyvää, kun se tehdään niinkuin itselle tehtäisiin". Hinnoittelu on sitten asian toinen puoli, sun kassia ei taatusti myytäisi samaan hintaan kun mun kassia - niin paljon enemmän siihen olet vaivaa nähnyt!

   Poista
 4. Kaunis kassi - ja hyvän kokoinenkin. Kasseja tarvitaan aina montaa eri kokoa - eri tarkoituksiin omat kokonsa.
  Oikein hyvää pääsiäistä sinne!

  VastaaPoista
 5. Aika soppeli esim. kirjastokassiksi tai mukaan muutamille neuleille :O)
  Ihana kangas muutoinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mites mahtaa olla, jos kirjoja kantaa - kannattaisko sitteno lla se pohjan levennys?

   Poista
 6. Minunkin mielestäni kassi on hyvän kokoinen ja kivan näköinen:)
  Mukavaa pääsiäisen aikaa sinulle!

  VastaaPoista
 7. Yksi asia, mikä kassissa kannattaa ottaa huomioon: se ei saa osua maahan, jos joutuu kantamaan sangoista kädellä. Mulle on kertynyt kasa kangas- ja kuitukangaskasseja, joita en voi käytää, kun ne laahaavat maata. Olalla ne olisivat hyviä, mutta laitapa nyt kaikki olalle, kun esim. tuot tavaraa autosta sisään. Ongelma on kyllä lähinnä talvinen, sillä kesällä kassi pysyy paremmin olalla, mutta liukkaan takin kanssa ei. Ja kun käsissä on salkku ja pari ruokakassia ja hups, se olalla ollut kassi liukastuu käsissä olevien jatkoksi ja alkaa laahata maata... Ja sitten kannan niitä kaikkia parikymmentä kiloa painavia kasseja käsi sivulle kohotettuna, ettei se olalla ollut kurastuisi... HUH.

  Siellä ne kassit odottavat kaapissa, että saan sangat lyhennettyä... ovat odottaneet jo muutaman vuoden :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti tuokin. Katselin muuten just joku päivä, kun äiti-ihminen kantoi ruokaostoksia kangaskassissa ja jäin jännäämään, että osuuko se joka askeleella lumiseen tiehen. Oli meinaan senteistä kiinni.

   Poista
 8. Oot muuten oikeessa Mervi,tipuhan se on.
  Täytyy pestä silmälasit.Tytti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii...pöllöt on nyt niin muotia, että niitä näkee joka paikassa - vaikkei edes oliskaan!

   Poista
 9. Kiitos kaikille nopeasta vastauksesta. On se muuten kumma ettei noista kasseista voisi ottaa mittoja talteen? Joka kerta pitää "keksiä pyörä uudelleen"...Kannattais laittaa muutama hyvä malli roikkumaan katosta ja siihen mitat ja sitten vaan sen mukaan tekemään. Mutta ei - joka kerta sama miettiminen...

  VastaaPoista