lauantai 8. kesäkuuta 2013

Tämä siitä tuli

Arvoitus on ratkennut. Siellä joku jo melkein hermostui, kun ei saanut tietää lopputulosta. Tässä se nyt tulee.

Tässä työ on melkein valmis, koukku näyttäisi vielä olevan kiinni työssä. 

Tänä aamuna istuskelin keinutuolissa avoimen ulko-oven tykönä ja odottelin asiakkaita. Meillä oli tänään Merefestit kaupungissa, joten väkeä piisasi. Lisäksi torilla alkoivat jokalauantaiset "Tul toril"- tapahtumat ja kun vielä yhdistetään näihin kaunis aurinkoinen kesäpäivä, niin keskusta täyttyi autoista ja kesäasuisista ja iloisista markkinavieraista.

No, mutta otetaas vähän pakkia, istuskelin siis keinutuolissa tämän virkkaukseni kanssa. Olin juuri hetki sitten saanut tämän valmiiksi, langan pääteltyä ja nämä muutamat kuvat otettua. Nautiskelin ajatuksella, että minkälaisen kokonaisuuden tästä tekisin.
- käsintehtyä tuoksuvaa saippuaa
- rouhea pellavapyyhe
- saunahattu
- laudeliina
ja kaikki tämä kuvattuna vanhassa peltivadissa. En vaan päässyt vielä toteuttamaan ideaani, kun tuli ensimmäinen asiakas. Mies, joka etsi tuliaista. Minä rohkeana tyttönä pyysin häntä kokeilemaan, kuinka kiva tämä pesukinnas on, sillä voi vaikka kuivahieroa ihoa.

Mutta sitten aloin esitellä muita ideoita: näppipyyhe, Ullakon keittiötekstiilit jne... Teimme kaupat ja päällepäätteeksi tämä miesasiakas osti myös pesukintaani. Aloin siis virkata uutta - ja vähän erilaista.

Vanhasta paksusta kalastajalangasta virkattu pesukinnashan se!
Jätin kintaan tahallani sormista auki, kun vanhastaan muistan, että umpinainen kinnas ei tahdo pysyä kädessä. Tästä saa paremmin otteen ja lisäksi sopii monen kokoiseen käteen.

On todella karhea tuo kinnas. Osaltaan siihen vaikuttaa paksu kalastajalanka, mutta myös virkkaustapa.

Kolme oikeaa arvausta olitte lähettäneet: Adelheid, Megi ja Anonyymi - olette hyviä arvaamaan tai siis tietämään! Paras arvaus oli polvihousut, mutta...

Käytätkö sinä pesukinnasta? Tykkäätkö, että se on karhea, vai pitäisikö sen olla lempeän hyväilevä?
Haluatko saada tähän virkkausohjeen?

Pellavasydämen Mervi

14 kommenttia:

 1. Heh, enpä olisi arvannut. Joo, käytän niitä ihan kaupasta ostettavia pesusormikkaita, paljon mukavampia käyttää kuin pesusienet. Mutta tuo olisi kyllä hienompi ja ekologisempi vaihtoehto niiden muovihirvitysten tilalle. Ja mitä karheampi, sitä parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekologisuus onkin varmaan yksi hyvä markkinointikeino näille, pesukoneeseen vaan ja taas ovat entistä ehompia. Kalalankahan kestää!

   Poista
 2. Samoin: mitä karheampi, sitä parempi!

  VastaaPoista
 3. Sulla on muuten kivannäköisiä kuvia otsikon seurana! Edelliset oli myös ok, mutta nyt on harmonisempaa: on keskitetty musta-valkoiseen ja lilaan. Kiva idea laittaa pellavamekko ja pitsiliinat vierekkäisiin kuviin kun niissä on samansävyiset värit. :)
  t. M.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva, kun huomasit. Innostun aina yhtäkkiä vaihtamaan tuon kuvan ja sitten se pitää tehdä niistä kuvista, mitä on albumissa. Yritän perustella valintaa itselleni jollain lailla, nyt oli juurikin se väritys.

   Poista
 4. Ihana. Laita minulle ohje, teen tuollaisen isännälle. Hän pilaa kaupan sienen parissa viikossa kun ei kuulemma ole tarpeeksi karhea.

  VastaaPoista
 5. Kiva idea. Tykkään karheasta ja ohje olisi kiva saada.

  VastaaPoista
 6. Onpa hauska! Mitä karheampi, sitä parempi :)

  VastaaPoista
 7. Kiva idea. Varmasti pysyy paremmin kädessä. Voisitkohan tuon tehdä juuttinarusta, vai onko se mielestäsi liian paksua.

  VastaaPoista
 8. Kylläpä kyllä, rouhean karhea pesukinnas on hyvä. Ja ohjekin olisi kiva :O) Olisi passeli lahja huonokätiselle anopilleni, tuo pysyisi hyvin kädessä.

  VastaaPoista
 9. Kiva, että tykkäsitte ideastani. Ohje tulee, kunhan ehdin sen tehdä. Näinä päivinä.

  VastaaPoista
 10. Hei! Itselläni on käytössä kaupasta ostettu muovinen "pesukukka" tai -pallukka, miksi noita nyt kutsutaankaan. Joskus vuonna miekka ja kirves kudoin sekä kalastajalangasta että tenneseestä pesulapaset, muistaakseni nettijulkaisu Ullan ohjeilla, mutta kumpikaan ei oikein ollut mieleiseni. Nyt voisi kokeilla tällä mallilla ja ohjeella, sillä muistan ongelmia olleen ainakin hankaavuuden ja kädessä pysymisen kanssa.

  VastaaPoista