keskiviikko 5. kesäkuuta 2013

Verkkokauppaa tehdään

Ei ole kaupan perustaminen helppoa, ei. Annoin itseni ymmärtää, että MyCashflow:n valmis verkkokauppapohja olisi jotenkin valmis ja helppo vain avata omilla tuotteilla, mutta höps! Kerran yritin sitä ihan itse - siitä ei tullut mitään, mutta nyt olemme tehneet sitä yhdessä tyttäreni kanssa, eikä siitä vieläkään oikein tahdo tulla valmista. Mirva sentään osaa nämä hienoudet, html-kielet ja niin...

Apua olen saanut sähköpostitse Laura Forsselilta ja mallia hänen Pieni Hattutehdas-kaupastaan. Kiitos Laura avusta! Siksi kysyin Lauralta, kun oli viikonloppu eikä asiakaspalvelusta ollut siis apua. Sittemmin olen sinnekin lähetellyt postia. Monet ovat kehuneet, että siellä kyllä neuvotaa.

Kamera on taas jossain tavaravuorien alla, joten uusia kuvia ei tule ennen suursiivousta, nyt siis mennään vanhoilla kuvilla. Tässä tyttäreni kesälomallaan - ehkä tekee verkkokauppaa, ehkä jotain muuta? Aina kuitenkin tuossa asennossa. Paitsi tällä viikolla, kun aloitti kesätyöt turkulaisen firman talous-hallinnon tehtävissä.

Jos tarkkaan katsot, niin näet kauniit kynnet sävytettynä tyynyliinan kukkiin.
Mirva on perinyt äitinsä RYHTYMISRAJOITTEISUUS -geenin, jonka vaikutuksen alaisena siirretään, siirretään ja siirretään työn aloittamista. Mutta valmiiksi tulee ja hyvää tuleekin... Nyt olen antanut deadlineksi tämän viikon. 
 Mirva oli tehnyt klassisen kauniin nutturan, joka oli pakko kuvata. Kylläpä hiusten väri vaihtelee jos on salama käytössä tai ei!
Nyt siis odottelemme jännityksellä muutaman päivän, että saamme kaupan auki. Tuotteita siellä ei vielä paljon ole, mutta toivottavasti osaan sentään sen lisäämisen ihan itsekin. Sitten niitä tuleekin ainakin sata!

En enää ota Pellavasydämen kivijalkamyymälään juurikaan uusia tuotteita. Paitsi tietenkin itse valmistamani. Mietin kaiken kohdalla, että "voiko tätä myydä verkkokaupassa?" Verkkokaupassa on omat rajoituksensa, millaisia tavaroita siellä kannattaa myydä. No joo, myydäänhän sitä huonekalujakin, koko ei ole este, mutta sovitus saattaa olla. Olen nähnyt, miten hankalaa esimerkiksi hatun ostaminen on, vaikka sitä voi sovittaa kerran, kaksi ja kolmekin. Verkkokaupassa pitäisi valita sovittamatta. Tai sitten otetaan palauttamisen riski - riski se taitaa olla vain myyjälle?

Millaista tavaraa sinä ostat verkkokaupasta?
Millaista tavaraa et missään tapauksessa (uskaltaisi) ostaa verkkokaupasta?

ps.  Virkkauksen arvuuttelu on vielä kesken, en voi näyttää lopputulosta, kun sitä kameraa ei löydy.
       On muuten tullut muutama oikea arvaus, mutta en julkaise niitä vielä....

Mervi

4 kommenttia:

 1. Kaunis nuttura ja jonkun mielestä ehkä epäergonominen työasento ;-)
  Ehkä firmojen taloushallintotehtävissä ei tosiaan ole työpisteitä, joissa voisi tehdä työtä makuultaan.
  Olen ostanut kaikenlaista verkkokaupoista, ehkä särkyvät esineet pistävät miettimään, mutta kyllä ainakin minulta niitäkin tilataan, pitää vain pakata hyvin, en muista olisiko ikinä tullut asiakaspalautusta särkyneestä tavarasta. Jotkut tavarat ovat kylläkin särkyneet matkalla tukusta minun luo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä, mitä näistä nykynuorista tulee kun vanhaksi ehtivät. Onko niillä yhtään ehjää tai toimivaa nikamaa?

   Aika lailla tuota verkkokauppaa jännitän: sitä että olen liian huolimaton ja että palautuksia tulee kohtuuttoman paljon. No, nämä molemmat asiat ovat sellaisia, että niihin voin vielä ihan itse vaikuttaa!

   Poista
 2. Upea kampaus!
  Itse ostan kaikenlaista vaatteista ja käsityötarvikkeista astioihin ja kosmetiikkaan. Suurin esine taitaa olla työvalaisin ja "rikkoutuvin" iso lasivati. Kaikki ovat aina tulleet ehjänä perille. Palautusoikeutta pidän tärkeänä nimenomaan vaatteiden kohdalla, mutta pienelle nettikaupalle se voi olla vähän ongelmallinen paikka.
  Onnea nettikaupallesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain. Aikoinaan itsekin pidin pitkään pitkiä hiuksia ja toiveena nimenomaan klassinen nuttura, mutta eihän sitä sitten tullut tehtyä juuri koskaan. Eikä enää tarvii edes haikailla...

   Nii-ih. Olen huomannut, että esim. monet vaatebloggaajat ottavat surutta vaatteita "koitettavaksi" nettikaupoista ja palauttavat yhtä surutta. Siinä menee äkkiä katteet postimaksuihin pienemmällä yrittäjällä.

   Poista