keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Tyttöjen juttuja - isojen tyttöjen...

Olen aina alitajuisesti ajatellut, että kaikki blogini lukijat ovat naisia. Eihän täällä ketään miehiä käy, eihän? Ilmoittautukoon välittömästi, jos täällä joku mies käy. Siis toki SAA KÄYDÄ, mutta olen vaan ajatellut, ettei nämä jutut kiinnosta miehiä.

Seuraava juttu on tarkoitettu vain ja ainoastaan naisille. Tuleeko teille muuten koskaan mieleen keksittyänne jonkun hienon idean, että "onkohan kaikki muut tämän jo tienneet ja minä vain luulen että jotain uutta bongasin..." Itselleni tuli juuri tuollainen ajatus, kun tänä aamulla löysin uuden idean.

Kyse on rintaliiveistä.

Suurin osa naisista ei varmaan koe rintaliivejä mitenkään ongelmallisiksi, mutta meitäkin on, joille ne ovat ainainen pulma. Mistä löytää sopivat, sovitus ei ole kivaa, isojen tyttöjen mallit on tylsiä, pesussa isotkin liivit menevät kokoon ja kaapissa myöskin...Vaikka ostat muka sopivat, vähän ajan päästä saat heittää pois hyvät liivit.

Olen muuten kertonutkin shoppailevani - ja nykyään myös myyn - facebookin isojen tyttöjen vaatekirppiksillä. Ei siellä kuitenkaan juurikaan kierrätetä liivejä, ilmeisesti se on liian intiimiä. Yhdet urheiluliivit kylläkin meni heti kaupaksi, mutta ne olivatkin ihan uudet, laput vielä kiinni. Ostin sovittamatta ja epäonnistuin. Minun mallisia rintaliivejä ei juurikaan ole myynnissä, sillä ensinnäkin kaikissa tahtoo nykyään olla kaarituet ja toisekseen olkaimet kulkevat jossain kainalon tietämillä. Minä haluan (tai minun kehoni vaatii) kaarituettomat ja sellaiset, missä olkaimet lähtevät mahdollisimman keskeltä.

No mutta tämän pitkän alkupuheen jälkeen pääsen siihen varsinaiseen oivallukseen. Aamulla totesin Tallinnasta ostamieni liivien olevan liian pienet - liian pieni ympärysmitta ja liian pieni kuppikoko. Sitten muistin, että olin ostanut sellaiset jatkokappaleet, joita on saatavilla eri värisinä ja sekä 2- että 3- rivisinä. Ainakin. Siis tällaiset:toiselta puolelta näyttää tältä


Päätinpä heti kokeilla, vaikken edes tiennyt miten niitä käytetään. Aikani pyörittelin todetakseni, ettei mitään tarvitse edes ommella. Tadaaa! Liiveistä tuli ihan sopivat! Se on siis totta, että vaikka kuppikoko ei muutukaan, mutta jos ympärysmitta suurenee, kuppikokokin riittää. Oletteko te kaikki muut jo tienneet tämän? Minä en ole vaan uskonut, mutta nytpä tiedän ja uskon.

Muutoin olisin joutunut heittämään roskiin nämä uudet liivit, mutta tuolla pienellä ja halvalla kappaleella sain sopivat liivit itselleni. Joskus asiat on niin pienestä kiinni.


17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Minäpä ostin nämä juurikin sieltä facebook-kirpparilta. En ole missään muualla nähnytkään. Mikähän mahtaisi olla oikea termi googlettaa liivien jatkopala ehkä?

   Poista
  2. Googletin ja näyttäähän noita saavan, esimerkiksi Lindexiltä. Käväisin nyt siellä facebook-kirpparilla ja kysyin saada ostaa kaikki loput, mitä tällä myyjällä oli. Voin sitten lähettää sinullekin Villiviini.

   Poista
 2. Kiitos jo etukäteen! Tuo on loistava idea.

  VastaaPoista
 3. Lumiengerieltä saa ainakin D-kuppikoosta ettepäi hyviä ja nättejä rintsikoita, mutta ympärysmitoista en osaa sanoa. :/
  www.lumingerie.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus lähettänyt ko. liikkeeseen kyselyn tuollaisista kaarituettomista liiveistä, joissa olkaimet olisivat keskemmällä. Sain vastauksen, ettei ole. Muistaakseni joku uusi merkki oli tulollansa, mutta siitäkään ei ole varmaa... En käsitä, miten muut pystyy pitämään kaarituettuja, kun itse en voi edes hengittää niiden kanssa?

   Poista
 4. Oli siellä pikaisesti katsottuna ainakin haussa aina ympärysmitta aina 130:neen saakka!

  VastaaPoista
 5. Noita jatkokappaleita myydän vaikka missä. Minä olen ostanut Sokoksesta ja Stockmannilta ainakin. Minun ongelmani on kyllä vähän toisenlainen: A90:kin on aika vaikea löytää... Mulla oli hienot mitat nuorena: 93-63-90, mutta toi 93 ei todellakaan johtunut rinnoista, vaan rintakehästä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mutku...tämmöisissä pikkupaikoissa ei ole Sokosta, Stockmannista puhumattakaan.

   Nyyh, muistelen kaiholla aikaa, jolloin liivit oli kokoa 80A, että se rintakehäkin niin kasvaa iän myötä, kumma juttu!

   Poista
 6. Olen kyllä tiennyt, että kuppikoko kasvaa ympärysmitan myötä kaupassa myytävissä liiveissä, eli että 90C:n kuppi on isompi kuin 70C:n. Mutta en kyllä ymmärrä, että miten jatkopaloilla ympäryksen kasvattaminen suurentaisi kuppikokoa, sama kuppihan se edelleen on? Mutta hyvä tietysti, jos sait liivit passeleiksi jatkopaloilla!

  Liiviongelmaa löytyy myös, vaikka en "iso tyttö" olekaan... Jos ympärysmitta on suht pieni ja kuppikoko siihen nähden iso, ei tahdo sopivia liivejä myöskään löytyä... Valmistajat kai luulevat, että jos ympärysmitta on 70-75, niin kuppikoko ei voi olla kuin korkeintaan B tai C...

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä, kipitänpä sitten lähimmälle Sokokselle. Mervi, postista tuli tänään vihdoin lappunen niistä kauan sitten sinulta tilaamistani trikookuteista. Onpa vähän viipynyt matkalla :-) Kesälomalla onkin nyt sitten kiva virkkailla niistä jotain kivaa uutta Nuppu Home tuotetta. Mukavaa Jussia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Kuten mainitsinkin, tuo kude ei ole timangia, siksi se varmaan ei oo tykännyt lähteä mihinkään päin tuosta oven pielestä. Toivottavasti et joudu kovin kauheasti pätkimään ja ompelemaan yhteen...

   Poista
 8. Anteeksi, sekoilen väsymyksessäni... ethän sinä kirjoittanutkaan että kuppikoko suurenee, vaan että se riittää! Olen ihan liian väsynyt, anteeksi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään hätää, ymmärsin kyllä tarkoituksesi! Se juuri olikin tämän päivän opetus, että ympärysmittaa lisäämällä saa kupitkin riittämään! Voi olla muuten pienirintaisen aivan mahdoton edes kuvitella tätä ongelmaa, hihii...

   Poista
 9. Iso kiitos tästäkin jutusta!

  Olen nähnyt noita jatkokappaleita useammassakin liikkeessä, mutta en ole uskaltanut ostaa. En tykkää ostaa tavaroita turhaan, joten olen ollut mieluummin ilman (ja pitänyt himpun tiukkoja liivejä).
  Tämän jutun kannustamana uskallan ostaa yhden testattavaksi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä. Saattaa kyllä olla, että "joudut" ostamaan kaksi tai kolme, ne kun tapaavat olla useamman kappaleen paketissa. Mutta kyllä nuo asiansa ajavat, uskoisin että tulevat käyttöön.

   Poista
 10. Pakko kyllä sanoa, että rinnanympäryksen kasvattaminen ei kuitenkaan ole kunnon ratkaisu riittämättömään kuppikokoon. Jos tissit on kokoa 70D ja ostaa liivit kokoa 70A, niin jatkopalojen lisääminen ei tee liiveistä _sopivia_. Suomalaiset käyttävät todella usein väärän kokoisia liivejä, ja yksi suurimmista ongelmista on nimenomaan siinä, että liian pientä kuppia kompensoidaan isommalla ympärysmitalla.

  Ok, isojen liivien löytäminen on hankalaa. Hätäratkaisuna tuo toimii, jos ei kerta kaikkiaan löydä liivejä isommalla kupilla. Mutta _sopivia_ niistä liiveistä ei silti tuolla tavalla saa - liian pienestä kupista ei tule sopivan kokoista. Se ei välttämättä tuollaisissa isoissa kaarituettomissa liiveissä käy ilmi yhtä selvästi, mutta kaarituellisissa huomaa, että liivit on väärän kokoiset.

  Väärän kokoisen ympäryksen voi tunnistaa mm. siitä, ettei se ole kokonaan kiinni rinnanalusessa suoraan siinä kohdassa, jossa tissi loppuu - tissin juuressa jos niin voi sanoa. Tissien pitäisi siis mahtua kokonaan kuppeihin (esim. roikkuvat tissit eivät saa roikkua liivien alla, tissin iho ei saa koskettaa rinnanalusen ihoa). Väärän kokoinen ympärys voi nousta ilmaan tai rintojen päälle ja saattaa myös nousta selästä.

  Mittanauhalla otetaan napakka mitta rintojen alta ja siitä pyöristetään 5-10 senttiä ALASPÄIN. Jostain kumman syystä tuo mitoitus ei mene loogisesti niin, että 75 cm ympäryksellä valittaisiin 75-ympäryksiset liivit. Jos mitattu ympärys on siis esim. 76 cm, rintaliivien tulisi pääsääntöisesti olla ympärykseltään 70 cm! Siitä sitten etsitään sovittamalla sopivan kokoinen kuppi.

  Tällä sivulla on hyviä havainnollistavia kuvia:
  http://www.annella.fi/taydellisesti-istuvat-rintaliivit.html  Mutta kun rintaliivivalmistajat ovat mitä ovat (mm. juuri tuo, että 70-ympäryksisellä ei vaan VOI muka olla C-kuppia isompia tissejä..), niin ei se aina ole mahdollista löytää juuri sopivan kokoisia liivejä. Eipä silloin muuta voi, kuin tehdä tämän kaltaisia hätäratkaisuja ja kokeilla rinnakkaiskoon liivejä (esim. 70E voi kokeilla 75D:tä, joka on kupiltaan saman kokoinen mutta isompi ympärys). Silloin tuki ei ole paras mahdollinen, mutta onhan se silti parempi kuin ei ollenkaan liivejä.

  VastaaPoista