perjantai 10. tammikuuta 2014

En näytäkään...

Näin paljon vaivaa jo kauan sitten suunnittelemani asupostauksen vuoksi. Tytär otti kuvat monesta eri variaatiosta. Katseltuani kuvia  totesin (ensimmäisen kerran blogihistorian aikana), ettei niitä voi/kannata julkaista. Sitä kuvittelee itsestään paljon enemmän kuin mitä on = siis joskus niinkin päin!

Siispä vain kerron. Olen jo aiemminkin maininnut, että seuraan mielelläni Tyyliä metsästämässä -blogia. Veera oli ostanut syksyllä raidallisen, trikoisen hihattoman mekon ja minä ihmettelemään, että mitä sellaisella tekee talvea vasten, hellemekkohan sellainen? Turun Zizzissä poikkesin vähän aikaa sitten Mirvan kanssa ja näin siellä alennusrekissä hyvin samanlaisen harmaaraidallisen klänningin. Ja minä ostamaan sen, kun halvalla sai! Turha väittää, ettei blogistien "mainoksilla" olisi vaikutusta...

Tottakai väristyskin vaikuttaa siihen, mihin vuodenaikaan asu sopii. Tämä oli tummanpuhuva, joten enemmänkin talvivaate. Löysin mielestäni mainion yhdistelmän, kun lisäsin tuon ns. liivihameen päälle itse neulomani luumunpunaisen villatakin ja samanvärisen pipon. Totesin, että kyllä vaan neuleissakin trendit näkyy. Villatakkini olen neulonut jo useampi vuosi sitten, eikä se oikein enää tähän päivään sopinutkaan. Silloin tehtiin ISOJA neuleita, nythän villatakitkin on niin nafteja, että tuskin napit saa kiinni.

Kolmas pointti tuossa asussa oli ihanat paksut sukkahousut. Ensimmäisen kerran elämässäni löysin tarpeeksi isot sukkahousut. Nyt voisi enemmänkin käyttää mekkoja ja hameita, paitsi että vähän oli turhan lämpimät.

Niin ja neljäs pointti oli se, että kävin tänään parturissa. Nyt on pieni tukka, mutta ei sekään kuvissa näyttänyt yhtä hyvältä kuin peilistä katsoessani ja jostain syystä parturin peilistä näytti vielä paremmalta?

Tuosta parturikäynnistä vielä muutama sananen....ei kun jääköön seuraavaan kertaan, kun tästä tuli muutenkin näin pitkä ja sattuneesta syystä kuvaton postaus.

Mervi

2 kommenttia:

 1. Minä olen kauan jo ihmetellyt, miksi talvella, kun on pimeää, pitäisi käyttää tummia vaatteita. Ymmärrän, että se oli käytännöllistä joskus silloin, kun talvella oli vaikeampi pestä pyykkiä, jolloin tummia vaatteita pystyi pitämään kauemmin, kun likaantuminen ei näkynyt niin hyvin kuin valkoisissa ja vaaleissa. Mutta miksi tällaista tapaa pidetään yhä yllä? Eikö kaiken kaamoksen keskellä vaaleat ja iloiset värit vaatteissa olisi parempia? Ja kun taloja lämmitetään ja ulkovaatteet ovat ylen lämpimiä, en täysin tajua talvi- ja kesävaatteiden erotteluakaan, kun ainakin pitkähihaisissa kesävaatteissa tarkenisi vallan hyvin talvellakin. - en nyt siis kohdista tätä ihmettelyä juuri Sinuun, vaan ylimalkaan. Minulta ainakin menee aina syksyisin kaikki ostohalut kauppojen vaateosastoilla, kunkokonaisilme on niin synkkä ja harmaa. Ja vaatekaapissani on aivan suhteettoman paljon ns. kesävaatteita, joita saa värikkäinä ja vaaleina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset! Se vaan on ainakin vanhan ihmisen selkärangassa, että ajattelematta nähdessään tummanharmaan vaatteen, ennemmmin yhdistää sen talveen kuin kesään. Tai hihattoman ennemmin kesään kuin talveen. Ne tulevat alitajunnasta.

   Itsekin harmittelen sitä, että juuri nyt rekistä ei löydy mitään värikästä. Ja kun lähestyy rekin yläpäätä, sitä missä on ne isojen tyttöjen koot, niin sielä on karsittu jo kaikki värit pois, pelkkää mustaa.

   Ei se kuitenkaan ole pelkkä väri....jos on vaaleanpunainen villaneule, sen miellän talveen, mutta vaaleanpunaiset puuvillahousut menee kyllä kesäsäilöön, valkoinen villahame talveksi, mustat ohuet puuvillahousut kesäksi. Ehkä se on materiaali, väri ja kuosi yhdessä kun saa aivoissa aikaan lajittelun.

   Poista