lauantai 11. tammikuuta 2014

Jousihoito

Tähän blogiin kun tulet lukemaan, voit olla varma, että mistään johdonmukaisuudesta ei ole varmuutta. En enää edes yritä pysyä missään ruodussa aiheiden suhteen.

Kuinka moni teistä tietää, mitä on jousihoito? Tai edes mihin se liittyy? Jo ensikuulemalta suostuin sellaiseen. En ole keneltäkään kuullut käyttökokemuksia. Mutta aloitetaan alusta. Kävin perjantaina hoidattamassa sekä ylä- että alapään. Siis sekä parturissa että jalkahoidossa. Jalkateräni ovat täysin ulkopuolisen avun varassa, joten "joudun" säännöllisesti käymään jalkahoidossa jo pelkästään kynsien leikkuun takia. Olen yllättynyt, että kaikki ihmiset eivät tykkää koskettelusta, hierontaan eivät suostu ollenkaan, mutta muutkin hoidot ovat kuulemma vastenmielisiä. Jos ei muuta, niin jalkapohjat kutiaa... Minä taas nautin!

Tällä kertaa jalkani olivat hyvässä kunnossa, ei edes kuivia kantapäitä. Ainut ongelma ovat sisäänpäin kasvaneet pottuvarpaan kynnet. Kävin aivan uudessa paikassa Hoitola Seesamissa. Kauniit, uudet hoitotilat ja ystävällinen, vuosi sitten aloittanut yrittäjä, Sanna - tykkäsin. Sanna ehdotti kynsiini jousihoitoa. Sitä ei kuitenkaan voitu vielä aloittaa, mutta varasin jo uuden ajan sitä varten. Kyseessä on pitkäaikainen hoito, puoli vuotta ja viiden viikon välein pitää jousi käydä vaihdattamassa. Tällä kertaa kynsien nurkkien alle laitettiin pienen pienet kangaspalat - en kyllä kuunnellut tarkasti, mitä varten...

Otin "ennen - kuvat" kynsistäni, mutta säälin teitä, enkä näytä niitä. Ehkä sitten joskus, jos/kun hoito on auttanut.

Onko kellään kokemuksia - hyviä tai huonoja - jousihoidosta?

Mervi

2 kommenttia:

  1. En kyllä ole kuulluut jousihoidosta mutta olettaisin että kangassukale ohjaa kynttä kasvamaan suorempaa vähän niinku hammasraudat:-)

    VastaaPoista
  2. Minä loukkasin viime kesänä peukalo-varpaan kynnen - iskin sen junan metallisen rapun reunaan ( oli remmisandaalit jalassa ). Kynsi halkesi melkein keskeltä noin puoleenväliin ja jalkahoitaja joutui poistamaan noin neljänneksen pottuvarpaan kynnestä, ehkä vähän vähemmän kuin neljännes. Sitten siihen varpaan kynteen laitettiin se titaanijousi juuri siksi, ettei kynsi kasvaessaan kasva varpaan lihan "sisälle". Myös kangassuikale oli siinä jonkun päivän-viikon verran. Vähän se sattui, kun sitä jousta sinne laitettiin ja "muurattiin" kynteen kiinni, mutta olet varmaan enemmänkin kipua kokenut, kuten minäkin. Näin se kynsi kasvoi yhtä pitkäksi koko kynnen alueelta. Kesti noin ehkä 4-5 kuukautta. Sit kerran vaan houmasin, että jousi vaan lähtikin irti varpaita kuivatessani ja ne "sementitkin murenivat ja pottu-varpaan kynsi on taas entisensä. Että silleen....ei tarvi pelätä jousihoitoa.

    -MUR-MUR-

    VastaaPoista