lauantai 20. syyskuuta 2014

Avajaiset - jälleen kerran


Olen viettänyt Pellavasydän-putiikkini avajaisia jo yksi, kaksi, kolme....kuusi kertaa. Kuusi kertaa on aloitettu uudessa paikassa. Ensimmäiset kunnon avajaiset olivat 11.4.2008. Muistaakseni.


Nämä olivat kyllä todella sydämelliset juhlat. Kävijät olivat pääasiassa tuttuja, entisiä asiakkaita. Moni kertoi todella hämmästyneensä, kun oli mainoksen nähnyt - että vielä jatkan. Kyllä minä sain kehuja!  Olen kuulemma sisukas ja mitäkaikkea. Hmmm... kerroin heille, että niinhän sitä voisi luulla. Vaan kun eivät näe minua kotona turhautumistilassa. Eivätkä onneksi kysy mieheltäni. Hänellä saattaisi olla toinen näkökulma asiaan. Eipä silti, juuri huomautin Aarrelle, että eilen ja tänään olen huomannut hyräileväni. Yleensä hyräilen kaiken aikaa, se on merkki jonkinaseteisesta tyytyväisyydestä. Puoleen vuoteen en ole hyräillyt ollenkaan.

Kehujat eivät tiedä, että minä olen vain istunut kuin tatti ja Pirkko on tehnyt työt. Eilen, perjantaina, olimme Koulukadulla kaikkiaan 8 tuntia. Minä istuin ja Pirkko käveli. Ja saimme kuin saimmekin kaikki paikalleen ja roskat pois. Vessassa ei käyty kertaakaan, mutta yhdet kahvit juotiin. Tässä ihana Pirkko ja ankean näköinen, mutta ah niin makoisa kahvihetki!

Onni on omistaa tällainen tarmonpesä!
Eipä siitä valokuvaamisesta tänään, avajaispäivänä, mitään tullut. Ei edes kahvipöydästä ole kuvaa, eikä saamistani kukista. Koko ajan oli sen verran hulinaa ja vähän hankalaa, kun ei itse pääse liikkumaan. Melkeinpä istuin tiskin takana ja otin vastaan halauksia ja onnitteluja.

Yksi blogin lukijakin kävi, kiitos sinulle! Olipa hauska tavata vieras ihminen, joka tietää minusta "kaiken" luettuaan kuulemma jokaikisen yli 900 postauksen. Häneltäkin sain ihanan syksyisen ruukkukukan. Näemme vielä.

Nyt on edessä oikeastaan se kaikkein ihanin, sellainen loppusilaus, somistus. Saattaa tietysti olla, että jotkut tavarat vielä vaihtavat paikkaakin... Seuraavan kerran putiikki on auki tiistaina. Kynnet syyhyäisivät päästä viikonloppuna jatkamaan somistusta, mutta täällä minä taas olen kotonani neljän seinän sisällä, enkä pääse yhtään mihinkään. Aarre lähti mökille. Voisin tietysti invataksin tilata, mutta 60 euroa edestakaisesta matkasta käy kalliiksi.

Kotiin lähtiessäni otin kuvat sisäänkäynnin molemmin puolin olevista näyttävistä kukista.

13 kommenttia:

 1. Onnea uudelle (vanhalle) yritykselle!

  VastaaPoista
 2. Onnea uudelle putiikille! Kuudet avajaiset, olet sinä ehtinyt. Hienoa, että jatkat, uusi tuo intoa ja tuo hyräily on mahtava juttu :-) Siitä se elämä taas lähtee rullaamaan.

  VastaaPoista
 3. Onnea jälleen uutten alkuun. Ihanaa, olet sinnikäs tyyppi :D

  VastaaPoista
 4. Onneksi olkoon! Kaikkea hyvää uuteen alkuun!

  VastaaPoista
 5. Ihanaa, että hyräilyttää. Me justiin Sulon kanssa huomasinme, että nauru on kadonnut kodistamme.

  Onnittelut uudelle, entistä ehommalle Pellavasydämelle!

  VastaaPoista
 6. Onnea ja menestystä vielä kerran!Oli mukava tavata kasvotusten ja me tapaamme toki vielä.Minusta tuo hyräily toteamus kuulosti mukavalta,kuvastaa olotilaasi.Hyvä niin,kaiken kokemasi jälkeen.Olet todella sinnikäs!! T.Iris

  VastaaPoista
 7. Onnittelut "uuden" kaupan avaamisesta! On hienoa, että Uudessakaupungissa tapahtuu liikettä toiseenkin suntaan eli aukeaa uusi kauppa. Täällähän ei taida olla toista Pellavasydämen kaltaista käsityöpuotia tällä hetkellä? Ja onhan se itsellesikin mukavaa, että on muutakin ajateltavaa vaikean sairauden keskellä. Saat olla tosi kiitollinen Pirkolle, joka on hyväntahtoinen ja auttavainen ihminen. Tsemppiä Pellavasydämelle!

  VastaaPoista
 8. Onnea nyt ja jatkoon. Olet uskomaton!

  VastaaPoista
 9. Onnittelut uuteen alkuun! Tulen käymään jos tai kun käymme vielä mökillä.
  Olet ihailtavan sinnikäs!

  VastaaPoista
 10. Onnea uudelle liikkeellesi ja sinulle!
  Anita

  VastaaPoista
 11. Onnea uudelle putiikille! Ja monia hyräilyttäviä hetkiä:)

  VastaaPoista
 12. Onnea ja menestystä! Kävikö paljon väkeä? Terkkuja Pirkolle! (Pyydä pirkkoa joskus tekemään vierailu täälä blogin puolella. Siis ihan kirjallisesti. Aihe vapaa, mutta kiinnostaisi esim. että miten on päätynyt Pellavasydämeen.)

  VastaaPoista
 13. Terveiset täältä Perämeren pohjukasta ja iso onnittelut uudelle putiikillesi. Kyllä se siitä lähtee rullaamaan.

  VastaaPoista