sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Ja Mika vastaa

Olen jo kertonut teille Mikasta, joka on ortopedini. Tykkään hänestä inhimillisenä, potilaslähtöisenä lääkärinä. Lähetin hänelle kirjeen heti kohta, kun olin kuullut, etten saa kuljetuspalvelua enkä henkilökohtaista avustajaa. Tällaisen sähköpostiviestin hänelle lähetin otsikolla "täällä yks potilas itkee":

Alkaa käydä mielialan päälle tämä neljän seinän sisällä nyhjääminen. Hain taksikorttia ja henkilökohtaista avustajaa, kuten alla mainitsinkin. Terveyskeskuslääkäri, joka ensimmäisen kerran minut näki, kirjoitti toivorikkaasti todistukseen, että tulen vuoden vaihteessa paranemaan. Väitti, että vammaispalveluun riittää puolen vuoden sairastaminen.

Tänään kävi sitten asiasta päättävä ihminen meillä kotona ja ilmoitti, että heillä pitää olla  vuoden ajan toimintakyky alentunut, ja sehän nyt ei sitten täyty, jos 31.12 olen kunnossa. Myönsi,että minun kanssani keskustelu antoi ihan toisen kuvan kuin lääkärintodistus, mihin he taas nojaavat.

Olen niin niin raivoissani. Tämän jälkeen en siis pääse täältä kotoa mihinkään, kuten en tähän astikaan. Piti avata se oma kauppa, mutta kun en edes postilaatikolle pääse.

Sinä ja minä tiedetään, ettei nämä ongelmat vuoden vaihteeseen lopu. Oikea polvi on ihan sökö ja tod.näk. myös oikea lonkka irti - särkee siihen malliin. Olen alkanut epäillä myös tuota vasenta polvea -  johon P**********nen laittoi vääränlaisen proteesin melkein kymmenen vuotta sitten - että vioittuiko se Aluesairaalassa tapahtuneessa vessassa kaatumisesta. Silloinhan, maaliskuussa, tämä vasen lonkka lähti irti ja meni sijoiltaan.

Voitko auttaa?
Mervi Lamminen

Ei siinä montaa päivää mennyt, kun sain vastaksen:

 Tervehdys,

Onpa hankala tilanne. Oletettavaa on, että et millään vielä tammikuussa 2015 ole kunnossa. Tällaisten isojen operaatioiden jälkeen kestää vähintään 1,5 vuotta ennen kuin tilanne on parhaimmillaan.

Teen sinulle luonnollisesti B-lausunnon seuraavan leikkauksen jälkeen, josta kyllä tulee käymään ilmi pitkä sairasloma. Ehkä se helpottaa taksikortin ja avustajan hankkimista. Voit tietysti ottaa yhteyttä myös meidän sosiaalihoitajaan, koska hänestäkin voisi olla apua.

Terv,

Mika

Lähetin tämän viestin myös asioista päättävälle sosiaalitoimiston tytölle saatteella, että "pitääkö minun nyt alkaa mankua ortopediltä todistusta tässä vaiheessa, kun hän sen vasta leikkauksen jälkeen olisi kirjoittamassa?"

Leikkauksen, josta ei kukaan tiedä, kuinka kauas se menee... Minä vaan en jaksa odottaa täällä. Ehkä otan yhteyttä vielä tuohon sosiaalihoitajaankin, niin on ainakin tekemistä odotteluajalle.

Mervi
ai niin, tein pikkupostauksen Pellavasydämen rakentamisesta:  http://pellavasydamenuusineuvolakoti.blogspot.fi/2014/09/kaupan-tati-toissa.html

4 kommenttia:

 1. Voimia sinulle taistelussasi oikeuden mukaisesta kohtelusta.

  VastaaPoista
 2. Lausunto vasta leikkauksen jälkeen??? Haloo, ja miten sun on tarkoitus liikkua ilman lonkkaniveltä siihen leikkaukseen asti. Uusi kirje vaan menemään Mikalle kun ei kerran äkännyt kirjoittaa sitä lausuntoa alkavaksi heti koska tuskin yhtäkkiä siitä tuolistasi nouset ja kävelet ennen leikkausta! Halleluja mitä meininkiä, mut eikö se lääkäri yhtään ajatellut??
  T. Anita, rapakon takaa

  VastaaPoista
 3. Ota välittömästi yhteyttä sosiaaliohjaajaan joka laittaa rattaat pyörimään. Häneltä olemme saaneet nopeasti apua ja hyviä lausuntoja apuvälineiden hankkimiseen. Myös tehnyt hyviä lausuntoja Kelaa varten.

  yksi äiti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sosiaalityöntekijä, kuntoutusohjaaja, potilasasiamies....mikä näitten kaikkien tehtäväjako oikein lienee... ja mikä on sosiaaliohjaaja? Täällä mailla se on sitten vielä niin, ettei niitä ole - muuta kuin Turussa.

   Poista