lauantai 27. syyskuuta 2014

"Muotijuttuja" virkkailin

Kuulun moneen facebookin käsityöryhmään. Saan siis päivittäin silmäntäydeltä inspiraatiota erilaisista virkkaus- ja neuletöistä. Eipä niitä tule mihinkään säilöön pantua, joten on heti tehtävä, jos meinaa.

Tottakai käsitöissäkin on trendinsä. Yksi keksii ja toiset matkii ja niin syntyy muoti-ilmiö. Hetkeksi. Eipä taida enää kukaan tehdä Ansku-sukkia ja niinkun niitä vähän aikaa sitten yks ja toinen väsäsi? Pöllöhuivit oli kesällä, tennarisukat nyt jne. Aika monessa ryhmässä tehdään myös unipupuja. Malli on niin yksinkertainen, ettei tarvitse ohjetta. Pohjana on vanha tuttu isoäidin neliö. Minäkin sitä siis kokeilemaan.

Lankana näissä on Novitan Puro. Liekö tässä kaikki ko. langan värivaihtoehdot? Lanka on 100 % akryyliä, mutta minusta se tässä menettelee, kun ei tarvitse lämmintä ollakaan, eikä ainakaan kutita. Yksivärisestä langasta tulisi tylsempi. Pään täytteeksi laitoin puuvillaista froteekangasta, joten voi huoletta pestä koneessa.

Muistan omien tyttöjeni lapsuudesta, että pupun pitää olla sellainen, että sitä saa pidettyä kaulasta "pihtiotteella". Tämä on just sellainen, lutunen.

Pellavasydämen Mervi

3 kommenttia:

 1. Sulosia pupusia...pitäsköhän matkia :)

  VastaaPoista
 2. Kivoja nuo puput. Itse en ole tehnyt mitään pehmoleluja, mutta ehtiihän niitä opetella, kun sen aika tulee.
  Langan nimi on Puro Batik, eikä vain Puro, joka oli 100 % villaa.
  Itse ostin kerran 5 kerää Puro Batikia enkä keksinyt käyttöä niille, joten myin ne pois parin vuoden päästä.

  neuloja

  VastaaPoista