keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Ehkä vähän liikaa....?

Tiedän, vähemmän on enemmän, sanotaan, mutta minun kohdallani se pätee aika harvoin. Jouluna kaikkein vähiten. Kun meillä laitetaan joulua, sitä on sitten yllinkyllin. Ainakin jos tarkoitetaan joulukoristelua.

En enää edes haaveile mistään minimalistisista, tarkoin harkituista koristeluista. Meillä kun mennään joka tapauksessa yli ja roimasti. Olenkin jo kertonut, että tyttäreni Mirva haluaa jouluna KAIKEN olevan prikulleen samallalailla kuin on aina ollut. Niinpä jokaikinen koriste ripustetaan johonkin.

Tänä jouluna olen kyllä erityisen tyytyväinen somistukseemme, jota yhdessä teemme aattona. Olin kyllä jo ennen jouluakin asetellut ostamani jutut paikoilleen ja silloin näyttikin jo sopivalta. Mutta ei, mehän ripustettiin vielä kaksi laatikollista lisää...

Joulukuusen Mirva saa laittaa aivan niinkuin itse haluaa - ja se muuten onkin tarkkaa hommaa. 
Sitä katsellaan suunnasta ja toisestakin ennenkuin kaikki on täydellistä.


Kuusenalusmaton olen itse valmistanut muutama vuosi sitten

Vähän toispuoleinen on tämä yksilö...

Kuusessa on samat nauhat kuin vuonna 1978

Seitsemän ensimmäistä joulua vietimme mieheni kanssa kahden ennenkuin esikoisemme syntyi 1985. Noilta vuosilta muistan, että mieheni koristeli kuusen, annoin hänen tehdä sen. Heidän kotonaan nauhat laitetaan ylhäältä alas ja niinpä hänkin ne asetteli. Joulun ajan kestin sitä, mutta kun hän lähti töihin, muutin nauhat kiertämään kuusen. Se on minun mielestäni ainut oikea tapa nauhojen laittamiseen. Sittemmin tietysti meillä on laitettu ne noin.

 
  
Paljasta kohtaa tuskin näkyy!


Hiiritontut yksinään olisi riittänyt oikein hyvin, mutta asetelma senkuin lisääntyy. 
Tiimarista aikoinaan ostettu halpishevonen käsintehtyjen kaveriksi. Saako niin tehdä? Sitten sen hevosen päälle asetellaan joulusydän, koska se on ihan samoin värityksin.
Meillä ei oikein onnistu yhdessä suunnittelu. Minä laitoin hyasintit tuonne pianon päälle ylös. Mieheni osti omat hyasinttinsa ja asetteli tuohon alemmas. Ja mikään noista ei kuitenkaan TUOKSU kunnolla.


Kokonaisuus näytti jossain vaiheessa tältä. 
Yksityiskohdista tulee vielä lisää kuvia.

En kysy, mitä mieltä olet. Monen mielestä aivan varmasti tilpehööriä on liikaa, mutta kun meillä tykätään näin.
Ja joulunvietto senkun jatkuu .... 
tykkään muuten ottaa kuvia uudella kamerallani, joten kuvia tulette näkemään.

3 kommenttia:

 1. Minusta on ihanaa, että samat nauhat ovat ollet kuusessnne vuodesta 78.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on niitä harvoja juttuja, joka meillä hoidetaan hyvin. Joulun jälkeen nauhat irrotetaan varovasti ja pakataan nätisti samalla lailla kun olivatkin - alkuperäiseen pakkaukseensa. Säilyvät siis hyvinä jopa nämä 35 vuotta.

   Poista
 2. Meillä sama juttu, joulukuusennauhoista osa on alkuperäisiä. Mihinkä ne siinä kuluu kun ovat vähän aikaa kuusessa ja sitten pakataan alkuperäis pakkauksiin ja laatikkoon taas vuodeksi. Minä en edes tykkää näistä nykyajan paksuista nauhoista. Meillä oli ensimmäinen yhteinen joulu -77 ja sitten -85 jouluna esikoisemme esitti koulun joulujuhlassa Tiernapojissa Herodesta. Minä ompelin hänelle sellaisen silkkisen viitan, jonka reunaan ompelin joulukuusennauha koristeen. Ostin sitä nauhaa vähän liian paljon ja tähteeksi jääneet laitettiin sitten kuuseen, joten melkosen vanhoja on meidänkin nauhat.

  Hyvää Joulunajan jatkoa sinulle ja Oikein Hyvää Uutta Vuotta!!!

  VastaaPoista