torstai 5. joulukuuta 2013

Meillä tuoksuu joulu - tänään se on lanttulaatikko!

En ole ikinä tehnyt lanttulaatikkoa.  
Pojasta polvi paranee ja sepä saattaa olla tottakin. Tyttäreni teki tänään elämänsä ensimmäiset joululaatikot. Tuoksu täällä on huumaava.

Ainoastaan lantun paloittelussa minä olin parempi. Voima se on joka jyllää - tai oikea ote. Yllätyin, miten hyvältä maistui raaka lanttu. Miksei sitä voisi rouskuttaa iltapalaksi. Puhdistuisi hampaatkin...

Ei omena kauas puusta putoa. Niin on tytär kuin äitinsäkin. Koko keittiö kuin hävityksen jäljiltä. 
Koska en ole koskaan tehnyt lanttulaatikkoa, en ohjeestakaan mitään tiennyt. Sitä vaan hoin, että tarpeeksi voita tulisi...

Koskahan saa luvan maistaa?
Tätä kirjoittaessani tuoksu meillä on jo ehtinyt muuttua. Nyt täällä tuoksuu piparkakkumauste. Huomenna tytär leipoo pipareita. Yöllä minä käyn napsimassa taikinaa, vaikka se kuinka yrittää sen peitellä ja kirjoitella kaikenlaisia lappuja, joissa lukee että "näpit irti!" tms. 

Mikäs sen parempaa kuin jääkaappikylmä piparkakkutaikina?

6 kommenttia:

 1. Olen samaa mieltä piparitaikinasta :-D
  Ooh miten upean näköiset lanttulaatikot! Se on kyllä hyvää, pakko myöntää, samoin kuin porkkanalaatikko, jota söinkin tässä jo rasiallisen (ostin valmiina, tosin kotitekoisena joulumyyjäisistä). Onpa tyttäresi taitava ja ahkera! Jos tehdessä syntyykin sotkua, on tulos varmasti sen arvoinen.
  Lanttu on muuten raakanakin erittäin hyvää. Miksiköhän en silti tajua ikinä ostaa sitä, sitä voisi tosiaan rouskutella iltapalaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kiva olla sellainen, joka siivoaa joka ainoan työkalun heti pois. Kun työ on tehty, olisi keittiökin siisti. Mutta ei kaikkea voi saada, itsensä kanssa pitää vaan tulla toimeen.

   Poista
 2. Jo laatikoiden tuoksu on niin jouluinen. Vallankin lanttu kyllä antaa oman arominsa . Joka jouluksi, kymmeniä vuosia olen tehnyt niin lantti- porkkana- maksa ja imelletyn perunalaatikon, nyt en tee mitään, pakastin on täynnä, sinne en voinut ennakkoon tehdä ja muuten en nyt pysty.
  Oikein hyvää itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan sitä välillä ostaa kaupasta, sitten osaa taas arvostaa itse tekemiään...

   Poista
 3. Rehellisyyden nimissä tuo ei kyllä läheskään kaikki ole mun aiheuttamaa hävitystä. ;PP Ja kaiken kyllä siivosin!

  VastaaPoista