sunnuntai 4. elokuuta 2013

Kyttääjä puutarhassa

Meidän puutarhassa on ihmevekotin. Yksinäisellä puutarhakierroksellani sen havaitsin, mutten kiinnittänyt sen kummemmin huomiota. Joku sadevesimittari, ajattelin. Tällainen:


Kun seuraavan kerran siihen törmäsin, no ei siihen  sentään ihan törmätä voi, kysyin mieheltäni että mikä se on. Jotenkin välttelevästi (?) sain lopulta vastauksen, että se on jonkunlainen valvontakamera (!) Hmmmm...

Ei ollut mies oikein juttutuulella, joten en sen kummemmin alkanut aiheesta keskustella. Kysymykseeni, mitä siihen on tallentunut, hän sentään vastasi, ettei ole katsonut (?????). Mitähän sillä kuvataan? Naapurin kissaa tietysti!

Ei silti, jossain  - ehkä facebookissa -  oli video, johon oli tallentunut puutavaravarkaat. Toisella hakureissullaan olivat kuulemma heittäneet varoituslapunkin metsään, eivätkä tajunneet, että se oli ihan totta. Selvästi näkyi, miten kolme äijää lastasi halkoja peräkärryynsä. Ja sosiaalinen mediahan on osoittanut toimivuutensa: löytyneet sormukset ja valokuvat löytävät omistajansa ja nämä varkaatkin on kuulemma saatu kiinni.

Mitähän meidän kameraan tallentuu, jännittävää?

Tosi harvoin puutarhassa käyskentelen. Sen puoleen minulle riittäisi aivan pieni rivaripiha. Mutta onhan marjoja kiva poimia suoraan suuhun.

Tämä ei ole valvontakameran kuvaa. Hän korjaa peräkärryään. Onneksi kohta tulee talvi. Sitten on mieskin edes joskus sisällä mun kaa...

Mervi

4 kommenttia:

 1. Ymmärrän miestäsi :-D En minäkään käy sisällä kuin kääntymässä ja nukkumassa.
  Hieno lampi teillä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs sano hienoksi näkemättä sitä...noin kaukaa kuvattuna saattaa saada ihan väärän kuvan. Joskus siellä oli oikein puro ja suihkulähdekin, mutta taisi jäädä liian vähälle ihastelulle, joten ovat jääneen johonkin talviteloille.

   Ja juu, uskon, että monikin ymmärtää ja aika moni varmasti myös säälii häntä. Joskin toisista syistä.

   Poista
 2. Eikös toi riistakameralta näytä... Tosin tuli nyt vaan mieleen, että kun paljastit että teillä sellainen on, ja kuvasta pystyy päättelemään missä se sijaitsee, ei varkaille ole temppu eikä mikään käydä ensin rikkomassa se ja sitten käydä tositoimiin... :O Jos se siis on valvontakamerakäytössä, puutarhaan eksyvät peurat tai puput tuskin siitä häiriintyvät :)

  Mutta kätevä se on, meilläkin on sellaisia käytössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niih! Jotekin mulla on vaan sellainen aanaus, että jos joku on aikeissa tulla meille varkaisiin, se ei käy ensin lukemassa mun blogia, että jos siellä olis mainittu kamerasta.

   Ja sitten taas luotan siihen, että te minun ihanat lukijani, ette lähde meille varkaisiin vain sen tähden, että tiedätte meillä kameran olevan.

   Ja vaikka joku lukija ei ihana olisikaan, vaan inhoaisi minua, niin ei tuo kamera taida kuitenkaan houkutella häntäkään? Ei sitä tiedä, tulee meille ja näyttää mulle kieltä tuonne kameraan. Vitsi, vitsi..

   Mut älkää kertoko mun miehelle, että olen sen paljastanut. Taas saisin moitteita.

   Poista