sunnuntai 18. elokuuta 2013

Terveydenhoitoalan henkilöiden rekisteri

Tämä postaus on täysin irrallinen juttu irrallisesta asiasta. Mutta kun tuli vastaan tällainen mielenkiintoinen asia.

Pitkään aikaan ei olekaan puhuttu valelääkäreistä tai valehoitajista. Terveyden- ja sairaanhoito on minun elämässäni näytellyt suuren suurta osaa. Monenmoiset lääkärit ja hoitajat on tullut käteltyä -  tai hei, eihän hoitajia koskaan kätellä, eihän?  Varmaan sinäkin olet kohdannut välillä AMMATTI-IHMISIÄ ja välillä tavallisia ammatti-ihmisiä.

Valvira pitää rekisteriä terveydenhuollon ammattihenkilöistä. Tällainen Terhikki-rekisteri on jokaisen vapaasti käytettävissä:

http://www.valvira.fi/tietopankki/rekisterit/terveydenhuollon_ammattihenkilot/julkiterhikki 

Kovin pitkälle meneviä päätelmiä tuosta ei varmaankaan kannata lähteä vetämään. Kuten esittelyssäkin todetaan, esim. kaikki lähihoitajat eivät ole tässä rekisterissä. Mutta kyllä sieltä monta tuttua löytyi. Lääkäriä ja hoitajaa. Ja sitten joku, joka ei yllättäen rekisterissä ollutkaan...

Huomenna köpöttelen keppieni kanssa yhden ammattihenkilön vastaanotolle. Tätä tapaamista olenkin jo ehtinyt lähes innolla odottaa!

Mervi

1 kommentti:

 1. Kaikki eivät esim nimineuloissaan joudu koko nimeään kertomaan ( tämä on myös turvallisuuskysymys!), tai sitten kuten meillä: saa laittaa vain osan omasta nimestään.

  Itsekin esiinnyn esim Facebookissa kahdella eri profiililla: täysin omalla nimelläni olen salattu profiili, joka näkyy vain ja ainoastaan sukulaisilleni ja ystävilleni jotka ovat ystäviäni sitten siellä Facebookissakin ja sitten minulla on toinen profiili, jolla olen laittanut etunimekseni en suinkaan ristimänimeäni, VAAN ns. toisen nimeni. -Ai miksikö näin? Yksityisyyden vuoksi tietenkin!

  Ja jos minua esim hakee JulkiTerhikistä tuolla toisella etunimelläni, niin ei todellakaan löydä ainakaan minua. ( Voi toki olla, että joku toinen sen niminen siellä on..)

  Nämä kaksois- profiilithan ovat varsin yleisiä nykyään, ja samoin tuo ettei nimineulassa ole koko nimeä. Täytyy siis oikeasti tietää, mitä hakee Terhikistä, jos haluaa löytää etsimänsä. Moni höyrypää kun on ottanut esim. tk: n hoitajan silmätikukseen ja alkanut häiriköimään: selvittänyt osoitteet, puh. nro: t yms, joten siksi moni hoituri valitsee mielummin "tämän salatun tien".

  Ammattitaitoinen hoituri on kyllä kultaakin kalliimpi, oli ihmisellä sitten ruumiin tai sielun vaivoja!
  Älä rikohoitajaasi- siinä aiheeseen liittyvä kampanja

  VastaaPoista