lauantai 12. huhtikuuta 2014

Antibiootti, tuo suurenmoinen keksintö

Saan antibioottia kolmea kautta: tablettina suun kautta, nesteenä suoneen ja sitten vielä sinne lonkkaniveleen asennetun pallukan kautta. Pitkäaikaista käyttöä varten kanyyli laitettiin kaulaan. Tarvittiin muutama ommelkin, mutta on minulle sanottu, ettei tikit jää loppuiäksi näkyviin.
 Subklaavia eli "subis" eli keskuslaskimokanyyli
Lonkassa hakasia oli 42 joten aika pitkä haava. N. 40 cm. Viime yönä on taas tapahtunut kehitystä: huomasin pääseväni itse kääntymään kyljelle ja takaisin, mikä hiukan helpottaa oloa. Muuten viime yö oli taas tuskainen, kun leikatun jalan pohje kutisi kiusallisesti. Ei muuta kun pyytämään yökköä raapimaan, mutta montako kertaa yössä kehtaa?

 mervi
10 kommenttia:

 1. Tuo on iso asia, että pystyy kyljelle kääntymään ja takaisin. Hyvä!
  Tuleepa sitä antibioottia sitten monelta suunnalta. Mutta ihmettelen miksi kanyyli laitettiin kaulaan?
  Jokos olet homejuustolla herkutellut?
  -anja-

  VastaaPoista
 2. Oiskohan pohkeen kutinaan apua jostain näistä apuvälineistä, esim. tarttumapihdeistä?
  -anja-

  VastaaPoista
 3. CVK eli keskuslaskimokatetri laitetaan siksi että sen kautta voidaan antaa vahvempia lääkkeitä, sitä ei tarvitse vaihtaa niin usein kuin periferiseen laskimoon laitettua kanyylia ja lisäksi vielä se muistaakseni on vähemmän infektioherkkä:) t. Hoitaja

  VastaaPoista
 4. Kyllä olette ihania kun ilahdutatte minua kommenteillanne. Mieheltäni tilasin sellaisen "raapimiskäden", saa nähdä löytyykö jostain kaupasta tähän hätään. Kyllä, ensimmäinen satsi herkkua on jo syöty - tänään sain lisää. Namnam!

  VastaaPoista
 5. Moi!
  Kyllähän se siitä pienin askelin! Auttaisikohan jokin voide tuohon kutinaan? Toivottavasti saat jotain pikku herkkuja tai muuta mielen piristystä :)

  terveisin
  Terja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä se lähtee, pieni askelin eteenpäin.... Voimia ja malttia!

   Poista
 6. Hyvä että kehitystä parempaan on tullut.
  Toivotan siulle oikein iloista palmusunnuntaita , virvon varvon tuoreeks terveeks.

  VastaaPoista
 7. Mukavaa palmusunnuntaita ja virpojia tuoreeks terveeks sinnekin!
  Kutina on kyllä inhottava vaiva, varsinkin jos ei voi raapia. Joskus rasvaaminen auttaa.

  VastaaPoista
 8. kyllä antipiootti on hyvä keksintö todellakin.pikkuhiljaa paraneminen edistyy ja sehän on tärkein asia.toivotan hyvää palmusunnuntaita siulle.

  VastaaPoista
 9. Voipi pitkässä juoksussa olla hyväkin, ettet itse yllä pohjettasi raapimaan. Menisi todennäköisesti iho rikki ja sitten tarvittaisiin taaaaas jotain uutta troppia tulehduksen hillintään.
  Kysäsepä yököltä montako raapimiskertaa hän sinulle yön tunteina lupaa (ihminen se yökkökin on). Laitoin tän kommentin, koska kuusikymmentä vuotta erilaisia atooppisia ekseemoita kokeneena tiedän jotain kutinasta, kihelmöinnitä, polttelusta tai kirvelystä. En missään tapauksessa aliarvioi tuntemuksiasi.

  VastaaPoista