keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Sellaista elämä on

Tämän tästä olen kuullut kertomuksia miten ihminen on  vaikkapa kaatunut pyörällä ja kun vaivaa tutkitaan, löytyykin syöpä. Minun vesijumpallani ei tainnut olla mitään tekemistä todellisen vaivan kanssa. Verenkiertooni oli päässyt paha bakteeri, joka löysi tiensä  myös uusimpaan proteesiin. Monta käännettä, turhia toimenpiteitä ja paljon kärsimystä kunnes löytyi oikea syy. Kirjoitan niistä asioista Lonkkaproteesi-blogiini.

Tänään minut siirrettiin Uuteenkaupunkiin. Nyt on vanha proteesi otettu kokonaan pois eli vasemmassa jalassani ole proteesia ollenkaan. Saan 6 kertaa päivässä antibioottia suoneen, tätä jatkuu ainakin 6 viikkoa. 5.6. Olen jo saanut ajan uutta leikkausta varten. Silloin laitetaan huippusuunniteltu proteesi, jota ei ole Suomessa vielä laitettukaan.. Kesä taitaa siis mennä toipuessa. En kyllä näin asioita suunnitellut!

Kuinka monta viikkoa olenkaan jo sängyn pohjalla lojunut, enkä vieläkään pääse mihinkää. Pelkkä laidalle istumaan nouseminen on pyörryttävää. TUSKAA! Minulle tuotiin tällainen söpö tabletti vai mikä hän on nimeltään, mutta en osaa tätä käyttää, joten teksti on
Kökköä pötköä. Saa nähdä saanko edes julkaistua? Mervi
 p


28 kommenttia:

 1. Kaikkea hyvää sinulle ja perheellesi, jaksamista.
  Inkku

  VastaaPoista
 2. Syvä huokaus, voihan miten ikävää kun tuollaista pitikin sattua. Jaksamista ja voimia paranemiseen.

  VastaaPoista
 3. Toivon sinulle paljon kärsivällisyyttä tiedän että on paljon epätoivon hetkiä kun
  on tapahtunut sellaista mitä ei ole osannut odottaapaljon kipua ym.Mutta uskoa parempaan kuntoon ja kivuttomampaan elämään älä menetä ,Tiedän samanmoisen tapauksen joka tapahtui yli 70 miehelle naapurillemme hoito kesti noin vuoden nyt se on vain muisto josta selvisi lopuksi hienosti vaikka välillä usko meinas mennä meiltä kaikilta ,onneksi kesä on tulossa ,toivon koko sydämmestäni toipumistasi ja että jaksat tämän vaiheen yli aika menee kuiteskin nopeaan ,kiitos että annoit kuulua itsestäsi,kaikkea hyvää sinulle

  VastaaPoista
 4. Paljon voimia sinulle toipumisen tiellä. Tv. Arja

  VastaaPoista
 5. On Sinulla nyt kurja tilanne! Toivotaan, että saat tehokasta ja hyvää hoitoa! Toivotaan, että antibiootti puree ja kivunlievitys on kunnossa, ettei ylenpalttista tuskaa tarvitsisi kestää. Kuusi viikkoa näiden entisten lisäksi ja tulevan leikkauksen jälkeinen toipuminen tuntuu kyllä pitkältä ajalta, mutta pääasia on, että tulet niin hyvään kuntoon kuin vain on mahdollista. Kärsivällisyyttä ja voimia kyllä tarvitaan. Toipumisia!
  -anja-

  VastaaPoista
 6. Voimia tulevaan. Onneksi kevät ja kesä on tulossa linnunlaulua, lämpää, aurinkoa. ne piristävät. Kiva kuulla kuulumisiasi. Jaksamista toivon koko perheelle.

  VastaaPoista
 7. Kiva kun jaksoit kirjoittaa! Voimia ja jaksamista minäkin toivottelen, kyllä siitä nyt menet pikkuhiljaa kuitenkin parempaan päin. Mutta aikaa tarvitaan ja varmasti kärsivällisyyttäsi koetellaan. Mutta sisuahan sinulla on!!!

  terveisin
  Terja

  VastaaPoista
 8. paranemisia minäkin toivottelen.

  VastaaPoista
 9. Kiva kuulla että olet senkin verran kunnossa että voit tänne kirjoitella. Iskä jonkin verran päivitti tilasta kun kyselin.

  Luinpa muuten viimeisen kirjoituksesi tuohon proteesiblogiin - viimeinen kappale sai hieman kiukkuseksi. Oliskohan tämä tuota ironiaa?

  Ehkä uusi proteesi tuo uutta toivoa elämään. Eipä tiedä, toivossa on hyvä elää...

  Voi hyvin ja parane.

  VastaaPoista
 10. Paranemista ja pitkää pinnaa, ja sitähän sinulta varmaan löytyykin sen verran sisukkaaksi sinut luulen tietäväni vaikka ei naamatuttuja ollakaan (ei elämässä eikä siellä kirjassa).
  Hienostihan tuo kirjoituksesi tuli tänne julki ja nythän sinulla on sattuneesta syystä aikaa sen käyttöä opetella.

  VastaaPoista
 11. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 12. Kaikkea se elämä tuokin tullessaan. Oikein paljon voimia ja jaksamista sekä tietysti toipumista. Kiva kun jaksat muistaa meitäkin, jotka olemme - minä ja monet muut - jo kaivanneetkin postauksiasi. Mutta tärkeintä silti on, että pidät huolta itsestäsi.

  VastaaPoista
 13. Ihanaa, että sinulta tulee viestiä. Tänäkin aamuna ajattelin sinua ja sitä että millainen vointisi on. Luen myöhemmin 'lonkkablogisi'. Nyt kuitenkin haluan toivottaa sinulle voimia jaksamiseen ja onhan sinulla sisua, kyllä sitä sieltä vielä noustaan! Halauksia Torniosta.

  VastaaPoista
 14. Oikein paljon voimia ja siunausta sinulle. Olet ajatuksissani ! Riitta

  VastaaPoista
 15. Noin muuttui suunitelmat tältä keväältä Toivon kaikkea hyvää ja kunnon paranemista. Ja uutta kunnon lonkkaniveltä. Voimia, jaksamista sinulle.

  VastaaPoista
 16. Kovasti voimia ja kaikkea hyvää jatkoon! Onneksi saat nyt sitten sairaalassa hyvää hoitoa. Me kaikki sinua tsemppaamme ja ajattelemme. Täälläkin tosiaan on viikko ja yksi päivä omasta tekonivelleikkauksestani, joka ei ihan pikkujuttu sekään ollut, joten ihan pieni aavistus on mullakin tilanteestasi. Hitaasti, päivä kerrallaan, kohti parempaa vointia! Ajatuksia sinne!

  VastaaPoista
 17. Voi että minua ihan suututtaa sinun puolestasi. Uusi hieno talo remontoitavana ja sitten tapahtuu tällaista! Ei ole sanoja lohduttamaan.

  VastaaPoista
 18. Voi mervi, lämmin halaus, ja toivon sydämestäni siulle hyvää tulevaisuutta ja terveyttä.
  jaksamisia:)))))))

  VastaaPoista
 19. Hyvä että nyt on tiedossa oikea syy ja saat nyt asianmukaista hoitoa. Kärsivällisyyttä tulevaan aikaan.
  Mukavastihan tuo kirjoitus tuli luettavaksi. Totuttelua kyllä tabletti vaatii.

  VastaaPoista
 20. Kevät on uuden alku. Suunnitelmat muuttuvat. Uusi huippusuunniteltu proteesi. Ehkei se ollut ajatuksena tälle keväälle, mutta on mitä odottaa. Jaksamisia.
  T, Taina

  VastaaPoista
 21. Voimia! Kannustusjoukkoa sinulla ainakin riittää. Toivottavasti se vähän lohduttaa.

  VastaaPoista
 22. Olis niin kiva kuulumisia lukea. Mahtaisitkohan jaksaa jotain kirjoitella?

  VastaaPoista
 23. Tiedätkös mitä 'kaima'? Meillä on paljon yhteistä, vaikka en näin julkisesti enempää avaudu. Koeta sinnitella, niin minäkin olen tehnyt, ei ollut muuta vaihtoehtoa!

  VastaaPoista
 24. Saila, sorry, jotenkin olen onnistunut poistamaan kommenttisi harjoitellessani tämän ihme-läpyskän käyttöä. Muistatko mitä kirjoitit? Mervi

  VastaaPoista
 25. Voi sinnuu parane en voi kirjoittaa pian mutta toivottavasti kivut häipyisivät pian, voimia ja voimia ja voimia siulle toipumiseen terv Maara

  VastaaPoista