sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Edistystä

Olen kyllä paikkapaikoin sisukas, mutta välillä laiska ja mielelläni siirrän asioita huomiseen. Otanpa esimerkkinä oman kuntoni hoitamisen. Täällä minulle on annettu 3 jumppaliikettä, joita pitäisi tehdä päivittäin useamman kerran. Tämän tästä huomaan, ettei tänäänkään!   

Tarvitsen siis lievää pakottamista. Tänään tuli keikkaa tekevä hoitaja tekemään ehdotuksen: menisin aamupesulle pelkän fordin kanssa. Oijoijoi..enhän minä jaksa. En kuitenkaan kehdannut laittaa hanttiin ja niinpä se tuli tehtyä! Aiemmin vessaan menemiseen on tarvittu kaksi hoitajaa ja sekä fordi että pyörätuoli. Ja aamupesut taas on suoritettu petillä.  

tässä kuvassa näkyy fordin yläosa
Jos joku ei ole nähnyt, niin kerron, mitä fordilla liikkuminen tarkoittaa. Kainaloiden korkeudella on tasot ja kahvat, joista pidän kiinni. Lähes koko painoni on tässä, sillä vain terveellä jalalla saan astua, toinen vaan roikkuu mukana. Eikä sillä pystyisikään astumaan, kun ei siellä ole mitään lonkkaniveltä.

Tämä oli mainio edistysaskel myös sitä kohti, että pääsisin ennen leikkausta piipahtamaan kotona, minkä edellytyksenä on yksin selviytyminen.   

mervi


4 kommenttia:

 1. Heippa vaan Mervi, noin se pitää, tsemppiä vaan tuleville päivillesi. 'Fordi' on tuttu minullekin siltä sairaalareissulta, kun molemmat lonkkaniveleni vaihdettiin samalla kerralla. Parisen päivää silloin ajelin Fordilla ja sitten siirryin sauvoihin. Mutta Sinun tapauksesi on ihan eri janalla kuin minun. Hyvä on tietenkin muistaa että osa kuntoutumisestasi on myös sinun harteilla, eli nämä muutamat hyvät jumppaliikkeet on varmaan aihetta ottaa päiväohjelmaasi ja kohta huomaat että ilman niitä et tule toimeen! Rohkeasti vaan!

  VastaaPoista
 2. Näytähän meillekin mitä jumppaliikkeita sun pitäs tehdä, niin mekin opitaan :)
  Olihan mukava lukea, että pääsit fordilla liikkeelle. Hyvät pääsiäisen jatkot!

  VastaaPoista
 3. jumppa liikkeitä voimien ja jaksamisen mukaan.se on kiva kun pääsit Fordilla pesulle.
  toivottelen hyvää pääsiäisen jatkoa.

  VastaaPoista
 4. Hienoa että pääset jo noin hyvin liikkumaan vaikka varmasti se ei ole helppoa.
  Ihan hiukseni nousivat pystyyn kun luin edellistä juttuasi, huh-huh.

  VastaaPoista