perjantai 25. huhtikuuta 2014

Turhaan pelkäsin

Tänään oli heti aamulla hammaslääkäri. Pelkäsin stä koko viikon, niinkuin yleensäkin. Nyt oli vielä lisähuolena se, että miten pääsen siirtymään hammaslääkärin tuoliin.  

Röntgenkuva saatiin otettua pyörätuolissa. Lohjenneen hampaan korjausta varten piti kuitenkin siirtyä tuoliin ja se tapahtui ihan mallikkaasti. Muuta korjattavaa ei ollutkaan. Hammas puudutettiin ja sen vaikutusta odotellessa hammaslääkäri poisti hammaskivet. Yhtään ei sattunut, mutta ikävä olo tulee jo niistä äänistä. Poispääsy tuolista aiheutti vähän miettimistä, mutta kekseliäisyydellä siitäkin selvittiin. Hoitaja istui nojalliseen tuoliin pitääkseen sitä paikallaan ja näin sain tuen nousta ylös.

Nyt on kalusto kunnossa ja saan todistuksen leikkausta varten. Yksi huoli vähemmän.

Mervi

8 kommenttia:

 1. Hyvä homma, nyt tilanne on taas askeleen verran edennyt! Tsemppiä ja hyvää viikonloppua!

  terveisin
  Terja

  VastaaPoista
 2. Hieno homma, hammaslääkäri on muutenkin ikävä paikka.

  VastaaPoista
 3. hammaslääkäri ei ole todellakaan mikään kiva paikka mutta kyllä senkin kestää ennemmin kuin hammaskivun.no nyt on mukava kun hammas on korjattu ja voi huokaista siltä osin helpotuksesta.

  VastaaPoista
 4. Se on oikeastaan aika metkaa, että lähes me kaikki jollain tavalla pelätään tai kammotaan hammaslääkärissä käymistä, Johtuukohan se siitä, että kun suu on täynnä kaikenlaista vekotinta ja tuntee itsensä jollain tavalla avuttomaksi? Hyvä Mervi, yksi huoli vähempänä.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana tuo sinun positiivisuutesi joka tulee esiin kirjoituksistasi. Moni synkistelisi noissa vastoinkäymisissä oikein urakalla, mutta sinä löydät joka asiasta mukavan puolen. Kyllä olisi monella oppimista asenteestasi, minulla ainakin. :)

  VastaaPoista
 6. Tollanen "turha" pelkääminen etukäteen kuluttaa kummasti voimavaroja.
  Millainen helpotus, kun se on ohi! Eikä mitään ylläreitäkään tullut.
  Hampaistossa piileviä tulehduksia on ihan liian monella, niitä myös vähätellään, kun niitten salakavaluutta ja vaarallisuutta ei tiedosteta. Hyvä, että ennen leikkauksia pitää laittaa hampaat kuntoon.
  Hammaslääkärikammoisten kannattaisi luvata itselle, että käy säännöllisesti tarkastuttamassa kalustonsa (h-lääkäri määrittelee yksilöllisen tarkastusvälin), pääsee vähemmällä pelkäämisellä.

  VastaaPoista
 7. Onneksi on nyt sekin takana. Etukäteen murehtiminen on minullakin tapana, mutta jälkikäteen huomaa kaiken kuitenkin menneen hyvin.
  Postipoika polki ja paketti tipahti luukusta. Kiitoksia. Olen itsekin ajatellut tehdä samantapaisia ja nyt minulla on hieno malli :)
  T. Taina

  VastaaPoista