sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Ihana työ

Ihana aamu! Aurinko paistaa, muttei ole läkähdyttävää, sillä kesätuuli näyttää puhaltelevan aika lailla. Tämä huomio vain ikkunasta katsellen...

Eilenkin oli kiva päivä. Uudessakaupungissa oli - ja jatkuu vielä tänäänkin Kukkamessut. Kannattaa muuten poiketa ja nauttia samalla muutenkin kauniista kaupungistamme. Mutta nyt pitäisi lähteä heti liikkeelle, sillä iltapäivällä täällä sataa!

En ollut mainostanut millään lailla kukkamessujen yhteydessä enkä muutenkaan, mutta poikkeuksellisen paljon asiakkaita kävi eilen. En mainostanut - se ei pidäkään muuten paikkaansa... Heti aamulla ensimmäiseksi tuli pariskunta ostamaan lahjaa. Olivat muualta kotoisin ja heillä oli kädessä paikkakunnan matkailuesite. Ehkä olivat siinä olevan Pellavasydämen mainoksen perusteella liikkeellä?

Olen täällä jo kertonutkin, että me  hyödymme vahvasti kadun toisella puolella olevasta Ravintola Gasthaus Pookista (klik) sillä heidän asiakkaansa tulevat syötyään meille.

On se vaan niin hienoa olla kauppiaana, kun asiakkaat kehuvat. Jo ovella alkavat "aaah, oho, voi että, oih" - ihastelut. Putiikkini on toki poikkeuksellinen - ei ole toista samanlaista - joten ymmärrän kyllä että sen yleisilmekin saa hämmästelemään.

Eilen en juuri poistunut tiskin takaa. Jos hetki jäi aikaa, virkkailin ja kuuntelin asiakkaiden kommentteja, kun toisilleen puhelivat. Kato nyt tätäkin! Hei, tuus kattoon, miten ihana! Varmaan on niin, että oman paikkakunnan väki on jo niin tottunut, etteivät he enää päästele tuollaisia ihastuksen ilmauksia, mutta joka tulee ensimmäistä kertaa käymään, näkee toisin silmin. Ja onhan se niinkin, ettei oma väki nyt kertakaikkiaan voi kovin kehua, olishan se noloa ja sitä paitsi kauppias saattaisi ylpistyä!


Oikein oli siis kiva päivä. Asiakkaat tulivat isoina ryhminä, kun olivat toispaikkakuntalaisia ja linja-autoilla liikkeellä. Toki eilen kassakin kilisi normaalia enemmän.


Katselin ikkunasta ohi pyöräilevää tyttöä, jolla oli päässään tällainen huivipanta. Ykskaks päähäni välähti uusi idea! Vanhemmat rouvat käyvät hakemassa "jotain kivaa kesäpäähinettä", usein päätyvät lippahuiviin, mutta sen sitominen on joillekin hankalaa....Nyt sormet syyhyää päästä kokeilemaan, onnistuuko se ideani käytännössä. 

Mutta ensin menen muutamaksi tunniksi putiikkiin, jos vaikka tänäänkin kukkamessuvieraat haluaisivat tulla tutustumaan Käsityö- ja Lahjapuoti Pellavasydämeen.

Tällainen oppinut kolmikko on minua heti ovella vastassa:

 
Mervi

10 kommenttia:

 1. Ihana puoti sinulla! Hyvää ja vilkasta kesää puotiin toivottelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oletko muuten käynyt ihan livenäkin ihastelemassa?

   Poista
 2. Tarviis tuollaisen huivipannan. Just kävin pyöräilemässä ja avopäin olin niin tuuli puhalsi aika vilpoisasti. Tuo sinisävvy olisi vielä just minun värini, kun olen kesä-talvi ihminen värianalyysin mukaan.

  VastaaPoista
 3. Ompa upea maisema teidän ikkunasta katsoen, upea vanha kivitalo. Mites on mahtaneeko ne tilaamani turkoosit matonkuteen tullla pikkuhiljaa minulle perille? Kyselit jo jokin aika sitten osoitettaani ja kirjoitin sen sinulle. Lähetänkö sen uudelleen? Tällä välin olen virkkaillut lähinnä puuvillalangasta pientä kivaa, esim. näitä http://www.nuppuhome.com/2013/04/violetti-virkattu-kettinki.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa ne jököttää meidän olohuoneessa muovipussissaan. Miksköhän? Eikä ne ole ollenkaan sen näköisiä, että ovat mihinkään menossakaan...mäpä vähän potkasen tota pussia!

   Poista
 4. Käyn usein täällä katselemassa/lukemassa,mutta harvoin tulee kommentoitua. Sinun puotisi on ihana ja jos sielläpäin joskus olisin,niin taatusti poikkeaisin. Meiltäpäin katsoen Uusikaupunki on vaan niin kaukana. Luin äidistäsikin ja minä myös olen uskovainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, kun se äiti-muistelokin on vielä täällä jossain... Uki onkin kaukana kaikesta, tänne pitää erikseen poiketa, kun ei ole minkään matkan varrella. Mutta kannattaa poiketa varsinkin kesäisin, täällä on kaikkea muutakin kivaa nähtävää.

   Poista
 5. Tämäpä hauskaa, löysit jotenkin ihmeen kautta tiesi blogiini ja hoksasin, että olet sen ihanan puodin pitäjä missä kävimme ystäväni kanssa lauantaina! Olipa mukavaa, että asiakkaita kävi. Me ainakin ihastelimme :-)
  Ja ostimme huulirasvoja, kassin, kassinkahvat, pussukan ja ne kahvikupit kaupanpäälle. Kiitos kivasta kaupasta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh! Muistanpa hyvinkin teidät - toiset jää mieleen paremmin kuin toiset... En jaksanut nousta tästä ja päätin selata Susannan työhuone-blogin mieluisat blogit ja sitä kautta sitten sinne sinun blogiisi eksyin. Tiedätkö, kun esittelit kukkamessuja, itsekseni ajattelin, että "olisitpa poikennut Pellavasydämessäkin..."

   Kiitos itsellesi!

   Poista