torstai 9. toukokuuta 2013

Uutuus!

Jotain jo kerroinkin tästä uudesta pellavamekosta. Tämä siis valmistui viimehetken työnä muotinäytökseen. Edellisenä yönä purin vanhan virkatun pöytäliinan ja värjäsin palaset pesukoneessa mustiksi. Ne olivat vielä märkiä, kun silittämällä niitä kuivattelin ja kiinnitin mekkoon.

Tyttäreni on tässä mallina ja mekko on hänelle aivan liian iso, mutta ehkä tästä jonkinlaisen käsityksen saa... ÄLÄ KUITENKAAN KATSO kuvassa oikealla siintävää työhuoneen epäsiisteyttä!Tosi harmillista on se, että ostat kangaspakan, mutta siinä ei ole mitään tietoa materiaalista. Tässäkin on nyt käynyt niin, että kaikki informaatio puuttuu. Pitää selvittää. Silittäessäni tätä totesin sen oikein mainioksi siliämään, eli ainakaan täyttä pellavaa se ei ole.

Minkäslaisen rehellisen arvion tästä mekosta annat?
Varsinkin odotan erään anonyymin kommenttia....


Mervi

29 kommenttia:

 1. Kaunis,persoonallinen ja ihana kun on hyödynnetty kierrätystä!Huppu on upea!

  VastaaPoista
 2. Tuohan on ihan mahtava. kesäpäivänä päälle vedettäääääääääävä vilpoinen puku. Nuo mustat koristeet kuin piste iin päällä. Tykkään!

  VastaaPoista
 3. Kaunis kertakaikkiaan :)! Mustat pitsit tuo särmää vaaleaan kankaaseen ja tuo huppu tosi kiva yksityiskohta:)!

  VastaaPoista
 4. Idea ei mikään ihan uusi... ja mun makuun liikaa härpäkettä; mulle riittäis etu- tai takakpl:seen yksi isompi virkattu yksityiskohta, mieluiten samassa värissä kuin mekko. Taskut kivat! Niitä ei ole koskaan liikaa! Huppu ei myöskään ole mun juttu... Mekon pituus näyttää hyvältä, pidemmänkään päällä ei ole liian lyhyt. Onneksi on monenlaisia makuja, niin ei elämä käy tylsäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei. Mutta Pellavasydämen mallistossa aivan uusi.

   Poista
 5. Tykkään:) Huppu ei ole minunkaan juttu, mutta muuten tuollainen olisi hyvä näin isommallekin immeiselle.

  VastaaPoista
 6. Täältä tulee odottamasi kommentti: kaapu mikä kaapu. Jompi kumpi ei nyt pääse oikeuksiinsa, malli tai kaapu. Huppu liian iso. Lyhennettynä versiona saattaisi olla ihan jees. Kieltämättä erikoinen, mutta ei mikään menekkituote. Haastava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nonnih! Sanoinhan, että tämä on mallille aivan liian iso. Ei vaan ole sopivaa mallia. Itselleni liian pieni, mallinukellekin liian iso.

   Juu, huppuhan onkin hiippahuppu, ylisuuri siis. Mikä muuten on se kristallipallosi?

   Voisit ihan hyvin alkaa käyttää nimimerkkiä.

   Poista
 7. Minusta huppu on kiva. Pyörylät laittaisin neutraalimmalla värillä ja vain johonkin kohtaan, eteen koristeeksi. Taskutkin sopivat hyvin mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me taas tytön kanssa pähkäilimme, että jos olisikin erikokoisia pyörylöitä ja jopa enemmän...ja näitä muuten tullaan näkemään - eri yhteyksissä!

   Kiva, että taas irtosi erilaisia kommentteja. Näin se on (oikeiden) asiakkaidenkin kohdalla: yksi tykkää yhdestä ja toinen toisesta. Vaikkei olekaan mahdollista kaikkia miellyttää, niin kiva tuottaa iloa useammalle!

   Poista
  2. Mun mielestä mustat koristeet on ihan ok, olis tylsää jos ne olisi beigejä tms. eikä erottuisi kunnolla. Eikö niiden tarkoitus juuri ole säväyttää. Yksi idea olisi laittaa useampaa pirteää väriä, vaikka harmaa mekko ja siihen keltainen-vihreä-liila.. Jos haluaa suuremman menekin niin voisi ehkä ajatella pienempikokoisille tyköistuvampaa mallia. t.M.

   Poista
 8. Hei!
  Ihana "kaapu"! Ittelleni huolisin milloin vaan. Ja takuu varmasti hupullisena. On varmastikkin tosi hyvä päällä. Käsityöläisenä itsekkin, en ymmärrä miksi "kaapu" ei voisi olla menekkituote? Varmana löytyy "kaavulle" oma ostajakuntansa. Käyn kurkistamassa päivittäin siun blogin. On miusta tosi ihana! T. eläinhattu Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein kiva kuulla, että blogini kiinnostaa!

   Tuo kaapu-anonyymi on katsos sellainen lukija, että hänen "on pakko" aina keksiä jotain tuollaista...hmmm.. miten sen nätisti sanoisi...no olkoon sanomatta. Huomasithan, että hän tietää itsekin tulleensa huomatuksi?

   Poista
 9. jokainen ompelijahan tietää että polttotestillä materiaalin saa selville hetkessä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau! Kerro lisää... minä tiedän vain sellaisen polttokokeen, millä saa tietää onko keino- vai luonnonkuitu. Mutta koska sinulla on enemmän salattua tietoa, olen erittäin kiinnostunut!

   Poista
 10. Mun mielestä tuo on hauska "kaapu". Ihan varmasti löytyy asiakaskunta tuollekin :) Mä tykkään tuosta hupusta ja selkeästä värierosta pyörylöiden ja mekon kankaan välillä :) Ja olkoonkin, että on mallille väärän kokoinen, kyllä minä ainakin osaan kuvitella sille sisälle isomman ihmisen, jolloin mekkokin näyttää erilaiselta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Se, että löytyykö tuolle asiakaskuntaa, jää nähtäväksi...ainakin ensiesittelyjen perusteella mekosta on oltu kiinnostuneita.

   Poista
 11. palamis tavasta sekä hajusta voidaan päätellä onko kankaassa: polyesteria, polyamidia, viskoosia, akryylia tai muita keinokuituja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, keinokuiduista jää palamistuotteena muovinen klöntti, luonnonkuidut sen sijaan palavat tuhkaksi.

   Poista
  2. hmph, asia ei ole ihan niin yksiselitteinen, esim. akryylista ei jää tätä muovista palamisjäännöstä vaan tuhkautuu lähes samaan tapaan kuin luonnonkuidut. Muovinen haju ja sulaminen ei päde kaikkiin keinokuituihin. Osa tuhkautuu, osasta tulee tämä muovijäännös, osasta musta ns. "tuhkaamaton" pöly.. Oli niin tai näin, tunnistaminen keinokuiduistakin on melko helppoa.

   Poista
  3. Elikkä siis keinokuituja on monenlaisia; Yleensä ne palavat sinisellä tai keltaisella liekillä tai sulavat. Puuvilla palaa palamallla, mutta sammuu yleensä, kun ottaa pois liekistä. Puuvillasta tulee tuhkaa,keinokuiduista pisaroita, hiutaleita tai kökkö...

   Poista
  4. Heh, pyydettiin arviota mekosta ja päädyttiinkin sen palamisominaisuuksiin, mielenkiintoista, mikäli putiikkissaKIN ostamistilanteessa myös päädytään keskustelemaan tästä aiheesta.

   Poista
  5. Oi kyllä, kirjoituksessa mainittiin myös siitä, että materiaalista ei ole tietoa, joten valaisinpa polttokoe asialla! =)

   Poista
  6. Juu ja saahan sitä vähän asian vierestäkin kommentoida...Tämä materiaaliongelma nyt ei kylläkäänä ratkennut. Muistelen, että kankaassa on pellavaa ja ehkä jotain hampun tapaista tai sitten puuvillaa. Ja se ei polttokokein taida selvitä. Yritin etsiä lähetyslistaa, mutta sitä(kään) ei äkkiseltään löytynyt.

   Viisas jos olisi ollut, olisi heti kankaan tultua siirtänyt materiaalitiedot pakkaan, mutta kun sitä luulee muistavansa...

   Eipä silti, samassa lähetyksessä tuli toinenkin erikoiskangas - ei siis pelkkää pellavaa - fuksian värisenä ja se koko pakka on hävinnyt kuin tuhka tuuleen - tosin ilman sitä polttokoetta!

   Poista
  7. Mites sitten onnistuu lain vaatimat tuotemerkinnät?

   Poista
  8. Kuten kerroinkin, tämän mekon tein muotinäytökseen. Toistaiseksi se ei ole myynnissä - vain ihailtavana. Ei ole edes hinnoiteltu vielä, kun odottaa sitä, että saan selvitettyä materiaalitiedon.

   Poista
  9. No juu toihan mulla välähti mieleen heti kun olin ehtinyt painaa julkaise-nappia. Näytösvaatteestahan tässä on koko ajan ollut kyse :)

   Poista