torstai 23. toukokuuta 2013

Matamin työasu ja punaiset tikkaukset


Olen käynyt värianalyysissä joskus 20 vuotta sitten ja siinä todettiin, että ruskea ei sovi minulle. Ainoastaan yksi kylmä sävy. Joskus tulee siltikin tehtyä virheostoksia. Tämä pusero on yksi sellainen.


Kuvaa katsoessani (peiliin harvemmin katsonkaan, vain kerran päivässä aamulla) totean, että minun on poikettava liivikauppaan. Siihen paikalliseen tietysti. Olen muuten vannottanut tytärtäni (valokuvaajani, stylistini ja neuvonantajani) että estää kaikin keinoin yritykseni, jos aion blogissani rintaliivejä esitellä. Mutta tämän verran ehkä sallitaan?


Yhtenä yönä pyöriskelin sängyssä saamatta unta, nousin ylös ja tein itselleni housut. Nuo päälläni olevat ruskeat. Väriin on yksinkertainen selitys - puodissani sattuu olemaan vain tuota yksinväristä trikoota myynnissä. Tai niin luulin silloin, myöhemmin löysin kaksi muutakin...

Jouduin pilkkomaan yhdet yli 20 vuotta vanhat VIHREÄT (yöks!)  trikoohousut kaavoiksi. Niiden avulla olikin tosi helppo saada ihanasti istuvat housut. Kangas on laadukasta ja nämä päällä tuntuu, kuin ei housuja olisikaan. Paitsi, että sehän on ihan hirveä tunne. Oletko nähnyt sellaista painajaista, että olet keskellä väkijoukkoa ja huomaat, että joku vaatekappale on unohtunut pukea?

No mutta siis, jos yöllä alkaa ommella housuja, ei kyllä viitsi ensin vaihtaa saumuriin lankoja. Mitä se haittaa, jos punaisella ompelee ruskeat housut - ei yhtään mitään! Sitä paitsi hetken mietin, että jos laittaisinkin saumat päällepäin, kun väriyhdistelmä alkoi näyttää aika kivalta. No mutta, siinä olisi sitten ollut kangaskin väärinpuolin. Ehkä toisella kertaa?

Joskus ompeluaikojeni alussa omistin kahdet langat, mustat ja valkoiset ja niillä surauttelin kaikki värit. Nyttemmin olen pitänyt huolta, että saumurilankojakin löytyy jokaikisessä värissä. Vaikka ei se pelkästään auta, vielä on houkuteltava/pakotettava itsensä vaihtamaan ne langat. Yleensä yritän sanoa itselleni, ettei siinä mene kuin muuta minuutti...Mutta yöllä ei tarvitse..

6 kommenttia:

 1. Eipä ole puseron väri minullekaan mieluisa, mutta malli sitä parempi. Juuri tuommoisia minäkin yritän kaupoista löytää harvoin onnistuen. Kaula-aukko on juuri semmoinen, joka sopii tämmöisille "muodokkaille tytöille", joihin minäkin lukeudun =) Rintaliivikauppaan tästä pitäisi itsekkin suunnistaa, nyt kun ei voi enää piiloutua takin alle =)

  VastaaPoista
 2. Kivan näköiset pöksyt :) Ja varmasti mukavat päällä. Ja niihin uniin; toisinaan näen unia, joissa olen unohtanut pukea yhtään mitään päälleni. Tosin hassua sinänsä, kukaan muu niissä unissa ei tunnu hoksaavan sitä, että olen ihan alasti :) Mitä lie tarkoittavat tuollaiset unet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just yks yö olin muka lääkärin vastaanotolla ja ilman rihmankiertämää siellä odottelin. Hiukan ujostutti siitä sitten kävellä kaikkien silmien alla, muttei kukaan edes nauranut! Kukahan osaisi tulkita, vai uskaltaako sitä edes kysyä, ties mitä selviää?

   Poista
 3. Ja en tiär, olkko vais olkko, mut nävä ova muu miälestän oikke onnistunei kuvei sinust! Kat ny itekki =)

  VastaaPoista