maanantai 13. toukokuuta 2013

Muutama tasku

Pellavasydämen pellavamalliston liivihameet ja tunikat ovat malliltaan hyvin yksinkertaisia. Oikeastaan ainut vaihtelu on ollut taskun napeissa: nyörillä vai ilman ja erilaisia nappeja. Joskus asiakas toivoo "omanlaistaan taskua" ja tässä näytän muutaman mallin..........
Tässä hyvin pelkistetty
Pitsitaskut
Pallotaskut, vain alaosastaan rypytetyt

Ryppytaskut....
....rypyt sekä ylhäällä että alhaalla

Osittain irrallinen rimpsutaskuTämä viimeinen on hyvin näyttävä tasku, riittää yksinään vetämään huomion puoleensa. Tein siitä aika isonkin, joten vastaa jo pikkulaukkua. Tasku on toisesta sivustaan saumassa kiinni, mutta muutoin vain napilla kiinni.

Näiden erikoisten taskujen kanssa saa olla varovainen, sillä katse todella kiinnittyy niihin. Näinollen taskua ei kannata kiinnittää sellaisen kohtaan, mitä ei halua "tuijotettavan". Tai sitten tekee niinkuin ihailemani sisustusarkkitehti opettaa telkkarissa "Jos jotakin kohtaa ei voi piilottaa, sitä kannattaa korostaa".4 kommenttia:

 1. Hei !
  Onko Sinulla kokokuvaa valmiista pellavatunikasta laittaa ruutuun. Teetkö niitä ns. "one size" periaatteella vaiko mittojen mukaan. Väljä ja simppeli tunika istuu monesti myös one size tyyliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallistossa on oikeastaan kaksi tunikaa, toinen A-linjainen, ilman mitään muotolaskoksia ja toinen suora, jossa on rikkonainen helma ja muutakin lisähärpäkettä. Otapa tuosta oikeasta reunasta, missä on listattu tunnisteet, kohta "tunika" niin sieltä avautuu muutama juttu, jossa on kuvia joistakin tunikoista.

   Putiikissa on valmiina aika paljon liivihameita ja tunikoita, mutta usein "joudun" tekemään mittojen mukaan, mikä tarkoittaa yleensä vain rinnanympärystä ja koko pituutta.

   Poista
 2. Ihanan näköisiä taskuja! Mun suosikki on tuo ryppytasku:)

  VastaaPoista